:: Nevoia de atentie a MAIMUTEI

Titlu: Nevoia de atentie a MAIMUTEI
Autor:: Ionut Marin
Articol: http://ionut-marin-imobiliare.blogspot.com/

Cred ca fiecare a avut la un moment dat o persoana din grup care simte nevoia de atentie, de lauda, sa fie cel mai tare dintre cei mai tari, buricu' universului.
Te uiti la el stupefiat cand povesteste cate in luna si in stele, nu-l intrerupi pentru ca sti ca-i place sa se auda vorbind, si nu-i spui in fata, "ba, minti", pentru ca ti-e tie rusine de rusinea lui. Si il asculti cum el are intotdeauna:

cele mai noi telefoane - dar le tinea acasa "in partea cealalta", cum a fost el agatzat de o super-pitzi, cum il bate pe umar sefu la birou si ii zice ca e mana lui dreapta, cum el conduce masini tari pe Kiseleff dar cand il rogi sa-ti mute masina, nu stie sa o porneasca si exemplele pot continua la nesfarsit fiind la fel de interesante pentru ca este genul care nu se epuizeaza niciodata.

Cred ca toti am avut parte de astfel de oameni in viatza noastra, de SUPERSTARURI, chit ca vrem sa admitem asta sau nu. SUNT CHIAR HAIOSI si reprezinta o sursa de barfa sau amuzament.
Dar ce te faci atunci cand nu se potolesc? Atunci cand ei insisi nu mai reusesc sa faca diferenta intre realitate si propria minciuna? Iei atitudine si ii spui adevarul verde in fata sau il lasi sa traiasca in continuare in lumea lui?
Cui ajunge un astfel de individ sa faca rau (exceptand propria persoana) ? Oare cei apropiati/familie stiu ei la randul lor, sa faca diferentza ? Oare sunt constientzi de posibile efecte - domino care ii pot afecta sau nu si pe ei? Oare pentru ca esti apropiat unui astfel de individ - familial - nu trebuie sa intervii, trebuie lasat "sa se desfasoare" mergand pe ideea ca "lasaa....eu sunt de-al lui, isi permite cu mine iar eu ii permit."
Ce e mai nasol ca ei trebuiesc suportatzi nu numai intr-un grup de prieteni sau familie unde...pana la urma ti se rupe, ii mai gasesti si ii auzi in autobuze (cei care merg cu el), in tramvai - si-ti vine sa-i dai un mawashi in gura pt ca unii exagereaza atat de mult incat pute minciuna, pe altii ii ai la munca sau in domeniul de activitate.
AICI e mai nasol pentru ca implicatiile aduc dupa ele si repercursiuni materiale, poti pierde un deal din cauza lor, poti fi dat afara
--
Visitor Ip: 83.166.209.20

2 comentarii: