:: In cautarea sacrului

Titlu: In cautarea sacrului
Autor:: andreeamatei12.wordpress.com
Articol: Astăzi mi-am pus nişte întrebări şi mi s-au părut interesante următoarele rânduri:

"Exerciţiul lui Olivier Clément

Ce este mai sfânt decât fiinţa Celuilalt? Celălalt este într-adevăr fratele meu? Acestea sunt întrebările, de o actualitate de necontestat, pe care şi le pune Olivier Clément într-una din meditaţiile sale despre ospitalitate.

Abandonaţi-vă unei introspecţii pentru a găsi propriile răspunsuri, plecând de la un pasaj din Biblie citat de Olivier Clément: Dacă un străin vine în ţara voastră, nu îi faceţi rău. Străinul care va locui lângă voi să vă fie ca un compatriot şi să-l iubiţi ca pe voi înşivă, că şi voi aţi fost străini în ţara Egiptului. (Levitic, XIX, 33-34)

Puneţi-vă întrebări în legătură cu relaţiile pe care le aveţi cu ceilalţi.

Aceasta este o problemă esenţială, căci umanitatea noastră se revelează în această legătură. O vedem mai degrabă prin prisma fraternităţii, a discriminării sau a excluderii? Ce prejudecăţi avem, de fapt? Ştim să acceptăm diferenţele, deosebirile aduse de ceilalţi? Ce putem face pentru a ne umaniza mai mult?

Olivier Clément a fost un teolog ortodox (1921-2009) care s-a convertit la creştinism după o lungă căutare interioară, în care a explorat ateismul şi spiritualitatea asiatică. Este autorul lucrării Petite Boussole spirituelle pour notre temps (DDB, 2008)."

Traducere şi adaptare proprii, după Le petit guide du développement spirituel, supliment al revistei Psychologies, februarie 2010.
--
Visitor Ip: 82.120.171.58

Un comentariu: