Cititi!

"Intrati pe bloguri! Intrati pe forumuri! Cititi editiile online ale ziarelor! Formati-va o opinie si faceti-o publica! Pentru ca daca nu cerem nimic, exact asta vom primi!"
Cam asa suna finalul unei emisiuni, aparent banala, despre Internet si bloguri, de la o televiziune locala, aparent aproape la fel de banala. Nu urmaresc constant emisiunea, dar ador replica de final. Si poate de aceea am retinut-o.
Emisiunea... nu este deosebita. Poate parea chiar plictisitoare. Si poate de acea multi n-o "inghit", poate pentru ca nu reusesc sa citeasca printre randuri. In fond, cel care realizeaza emisiunea si o prezinta emite aproape constant si mai mult sau mai putin (in)direct acelasi indemn: "Cititi!"... Si cat de necesar este acest indemn in ziua de astazi. Mai ales pentru ca se citeste din ce in ce mai putin.
Discutam cu un amic din lumea virtuala despre problema aceasta a lecturii din ce in ce mai ... inexistente. Am prmit o replica de genul: "Cum vrei ca oamenii de la noi sa mai citeasca cand sunt preocupati de problemele de zi cu zi? plata facturilor... problemele de servici... astea sunt prioritatile..."
E adevarat... Si totusi...
In ultimul timp "imping" link-urile spre celelalte bloguri ale mele pe oriunde pot. Un indemn insistent, aproape agresiv, spre lectura ABSOLUT GRATUITA a unor pagini virtuale, e adevarat nu prea grozave intotdeauna din punct de vedere calitativ, dar... merge. In plus, pe unul din bloguri (am mai spus asta!...) sunt doua - trei bannere destul de vizibile spre librarii online. Unii intra ... Multi sau putini... dar intra... Si totusi nu reusesc intotdeauna sa ajung cu acele link-uri (bloguri) spre sufletul si mintea tuturora. Mi se aduc reprosuri... injuraturi... Mi se cere sa nu mai trimit asemenea mesaje... Mi se spune ca sunt de-a dreptul "patetica"... Ce sa cred din asta? Ca nu exista nici macar minima curiozitate de a explora? De a vedea ce este dincolo de aceste mesaje? Ce se "ascunde" in spatele acestor link-uri? Sau ca nu exista nici macar acea doza minima de bun simt sa faci tu gestul de a te indeparta de aceste mesaje "deranjante" pentru tine, stergand pe cel care le-a trimis din lista ta de prieteni?
Nu stiu ce sa cred. As fi vrut sa aflu si parerea altora despre acest aspect. Poate ca gresesc pe undeva. Dar... drumul spre iad e pavat cu intentii bune, nu credeti?

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este epoca link-urilor care sună cam aşa : "trimite tuturor din lista ta acest mesaj şi vei afla cine te iubeşte, cu cine te vei mărita..." şi lista poate continua.

    Când e vorba de citit cărţi lucrurile se complică.

    Mulţumiri pentru postare.

    Seară faină!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ajuns la concluzia ca mergem intr-o directie, nu buna. In momentul in care un adolescent care termina liceul - necitind macar o carte in afara manualelor - are un bagaj de cuvinte sub minimul necesar, inseamna ca, undeva, ceva scartaie. De aceea nu au opinii, pentru ca nu stiu destule cuvinte incat sa se exprime. E ingrijorator, sincer...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare adolescentii care termina liceul citesc macar manualele? Ma indoiesc... No comment!

    RăspundețiȘtergere