:: Ce este un drog?

Titlu: Ce este un drog?
Autor:: http://droguri101.blogspot.com/
Articol: Definiţia drogului:

Termenul drog are mai multe accepţiuni: 1) în sens larg desemnează orice substanţă(naturală sau artificială) care prin natura sa chimică determină alterarea funcţionării unui organ. 2) În sens restrâns se referă substanţe care provoacă toleranţă şi dependenţă. 3) În limbaj uzual acest termen se referă la substanţe psihoactive, mai ales cele ilegale. Cele mai cunoscute droguri sunt canabisul, opiaceele, şi halucinogenele.

sursă ro.Wikipedia.org

Ce este acela un drog?

Deobicei când auzim cuvântul acesta ne sare gândul automat la heroină, cocaină şi de ce nu marijuana? De fapt, într-un mod abstract cu toţii suntem nişte drogaţi de zi cu zi, care fără doza zilnica nu ne-am putea desfăşura viata într-un mod normal.
Foarte mulţi dintre noi nu ne putem trezi fără cafeaua de dimineaţă sau fără sa fumăm o tigară, sau de ce nu fără sa aprindem TV-ul şi să urmărim o ştire. Trebuie ştiut că orice ne provoacă placere, spre exemplu de fiecare dată când mâncăm sau facem sex sau orice altă activitate agreată de noi, creierul nostru eliberează dopamină, această substantă este cea care ne da acea stare de bine, de satisfacţie, de motivaţie fără de care am avea o viată monotomă. Această substantă este responsabilă pentru acea dependenţă psihică de care se tot vorbeşte ori de câte ori cuvântul marijuana apare într-un headline.

Să înţelegeti mai bine, drogurile sunt nişte substanţe care afectează percepţia noastră despre timp spaţiu si ne intensifica simţuri, le distorsionează, acestea au receptori în creierul nostru pe care ii activeaza. De obicei drogurile sunt acele substanţe care provoaca dependenţa fizica, la care corpul nostru, încet încet îşi formează o toleranţa, adică pentru a avea acelaşi efect va fi nevoie să se crească doza.
--
Visitor Ip: 89.136.22.168

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu