Internet - curiozitate sau pura alegere?!

Zilele trecute ma gandeam ce noroc avem noi, fata de bunicii nostri, poate chiar fata de parintii nostri. Avem o oportunitate de nedescris in care in doar cateva minute, sau chiar secunde putem afla orice, putem vorbi cu oricine si chiar insasi viata noastra poate deveni
anagjatul fidel al "acestei mari comapanii" care poate angaja aproape pe oricine.

Cred ca v-ati dat seama la cine ma refer....da! este vorba despre Internet.

Ne poate ajuta, ne poate face multumiti, ne poate vindeca dorul de cei de departe, ne da diplome, ne face "culti", ne face curiosi, ne distruge plictiseala si lista poate continua....Dar ma gandesc oare cat de mult ne face fericiti Internetul! Oare cat de mult ne multumeste internetul asteptarile noastre sufletesti! Oare poate internetul inlocui sentimente, trairi si mai ales oare Internetul ne poate face buni comunicatori si ne poate deschide mintile? Oare iInternetul ne poate face mai buni? Ne poate schimba viata si alegerile?



Poate ca pentru unii dintre voi, dragi cititori, aceste intrebari sunt inutile, dar eu ma gandesc ca intr-o oareare masura cred ca Internetul ne poate schimba valorile, credintele, convingerile, atitudinea fata de anumite momente si chiar fata de anumiti oameni, modul de gandire si poate chiar alegerile....



Eu de exemplu marutrisesc ca sunt dependenta de internet, de mail, de messenger, de hi5 pentru ca asa tin legatura cu fostii mei colegi, cu fratii mei plecati in strainatate. Cu ajutorul hi5-ului aflu unde au mai fost prietenii mei, ce au mai facut daca nu ii gasesc conectati pe messenger ceva timp.

Desi sunt nervoasa cand nu am internet, cand nu-mi pot verifica mail-ul, cand ma gandesc ca cineva astepta un raspuns la o anumita data deja stabilita, cand ma plictisesc si nimeni nu-mi intra in voie, dar in acelasi timp recunosc cu mana pe inima ca internetul sau laptopul nu poate inlocui parfumul unei carti, mireasma diminetii si mai ales nu poate inlocui sentimente si gesturi desi avem o multime de semne ce pot reda fericirea, tristetea, dragostea, prietenia, atasarea si multe, multe alte trairi.

Daca internetul iti poate schimba mintea, iti poate schimba atitudintea fata de ceva sau cineva, iti poate schimba comportamentul etc. etc. etc....oare interenetul iti poate schimba sufletul?

Voi ce ziceti? Chiar sunt curioasa!

4 comentarii:

  1. Crede-ma chiar ieri am povestit despre tema asta cu un amic,si povesteam despre copilaria noastra,iarna mergeam cu sania,ne jucam in grupuri de zeci de copii....dar in ziua de azi totul este internet,nu mai este legatura sociala intre oameni care era mai demult,chiar daca putem fi conectati unii cu altii,felul in care socializam se schimba pe zi ce trece...din cauza internetului.

    RăspundețiȘtergere
  2. da...asa este...acum nu ne mai rupem pantalonii, nu mai cadem si ne lovim de ne crapa pielea si tot continuam sa ne jucam...acum nu mai suntem rupti de foame, dar nu plecam in casa pt. ca avem prieteni si jocul nu trebuie sa fie abandonat...
    Acum suntem mici robotei....dependenti....:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana nu demult credeam sa internetul e un lucru benefic in viata adolescentilor. Si chiar ma bucuram ca ei au alte posibilitati si oportunitati decat am avut noi la varsta lor. Dar o simpla vizita la medicul ginecolog mi-a daramat acest crez. Atunci am realizat ca internetul le este util doar pentru messenger, hi5, pentru chat-uit, pentru descarcat referate, muzica si mai putin pentru informare. Acum cand ai posibilitatea cu un simplu click sa afli despre orice, tu vii senina ca o zambiluca sa faci avort ca nu ti-ai dat seama ca ai putea ramane gravida daca ti-o tragi o data cu iubitu fara a va proteja.
    Si cred ca internetul ne-a cam schimbat viata foarte mult. Ne-a facut mai dependenti, mai mecanici, mai robotizati. Si e pacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfff...doamne...avort.....nu vreau sa vb despre asta......saraca de ea....dar degeaba inseamna ca era cam prostuta.....mai bine proasta....

    RăspundețiȘtergere