Votul din afara granitelor



De ce votam? Ca sa avem un viitor mai bun. Da, noua sa ne fie mai bine. Noi, cei care traim in Romania. Pentru noi si pentru tara. Exista legea care da dreptul la vot romanilor care locuiesc dincolo de granite (de exemplu pentru cei din Batania, sau chiar romanilor care locuiesc pe un alt continent de exemplu in America). Ma intreb si eu: ce interes are romanul, care nu locuieste, nu traieste in Romania, ca cine va fi presedintele? Pe el nu-l ajuta cu nimic fiindca efectiv el nu locuieste aici, el are un presedinte in tara respectiva. De unde stie el cum ii aici, cine ar trebui sa fie presedinte? Asta nu-nteleg eu. De ce are dreptul la vot daca a parasit Romania? Culmea este ca romanii din strainatate voteaza! Dar pentru ce voteaza? Se intorc inapoi in Romania? Nu cred. Daca pana acuma n-au venit, nu mai vin. Poate au un salar mai bun, alte conditii, alt mediu. Atuncea ce interes au ei? Va rog sa dati cu parerea fiindca eu nu inteleg de ce au dreptul la vot romanii care locuiesc in strainatate.

5 comentarii:

  1. pentru ca sunt cetateni romani si asa stipuleaza constitutia.si nu numai a noastra...
    daca ai fi plecat temporar acolo,nu ai vrea drept de vot?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, să fim corecţi. Dacă ieşea Geoană, nu se mai plângea nimeni de ce votează cei ce au plecat.

    RăspundețiȘtergere
  3. @paranoid:))))))

    Skorpion..nu ai de unde sti ca nu se mai intorc...unii se pot intoarce peste 6 luni, altii peste un an. Altii pot pleca in alta tara definitiv, iar altii se pot intoarce definitiv in Romnia. Pana la urma Romania e si tara lor, si au dreptul sa voteze...

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca trebuia sa scriu aceasta propozitie (si poate nu m-ati fi inteles gresit): eu m-am referit la romanii care au plecat definitiv. Cei care sunt doar plecati pentru cateva luni, sau ma rog, pentru un an, si se intorc, ei sigur ca au dreptul la vot. Dar cei care s-au mutat definitiv si nu se mai intorc, nu vad rostul de ce au votat.

    RăspundețiȘtergere
  5. k sa zica Base.....:stai ca inca nu s-au numarat voturile din strainatate!!!"
    si Geoana....:wow, am iesit presedinte, ce bine ca m au votat si cei din afara!!!!!


    =))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere