A şti sau a nu şti

Ce e mai bine: să ştii tot ce se întâmplă în jurul tău, ceea ce gândesc ceilalţi, ceea ce ştiu ei, ce vor, ce plănuiesc, sau să ştii cât mai puţin din aceste lucruri, să trăieşti o viaţă în care să primeşti fiecare lucru la timpul său, liniştit şi împăcat cu soarta?
De ceva vreme tot dau pe la televiziuni toate cutremurele care au loc în ţara noastră: ba de 4 ba de 3 ba de 5 grade. Începi să te gândeşti că vine sfârşitul lumii, că s-au intensificat cutremurele în ultima vreme şi că va vani cine ştie ce cutremur mare. Dacă va fi să fie, el va fi. Mişcări ale pământului există dintotdeauna, nu trebuie să ştim noi fiecare clătinătură.
Concluzia este faptul că atunci când ştii mai multe lucruri de amănunt îţi faci mai multe griji, viaţa devine tot mai complicată, începi să-ţi imaginezi tot felul de scenarii apocaliptice sau conspiraţioniste.
Până la urmă, a şti atât cât este nevoie pentru a trăi!

2 comentarii:

  1. Ca de obicei, cea mai bună ar fi calea de mijloc..să ştii câte ceva, dar fără să poţi fi sigur. Cât despre ştirile cu tentă alarmistă, îşi câştigă unii jurnalişti o pâine..Eu nu mă mai uit la TV decât rar. Prefer filmele, muzica, cărţile şi articolele de pe Net..Uite un site fain: http://gizmodo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Dom' Profesor, eu zic ca una e sa mori la cutremur nestiutor si alta e sa mori informat...
    Stirile PROtv nu trebuie ratate pentru ca altfel le scade audienta! :))

    RăspundețiȘtergere