Sanatate prin Reiki

Am cunoscut  zilele trecute o profesoara de la scoala in care invata Iasmina,o maestra in Reiki....am aflat multe despre acesta terapie si chiar am avut parte de o sedinta de acest fel....o sedinta ca m-a refacut total..
Ce inseamna Reiki?...o eliberare de stres si energie negativa prin relaxare.

Prin traducere acest cuvant care este de origine japoneza,ar putea fi inteles cam asa:Reiki ajuta organismul sa se elibereze de stres prin relaxare profunda. Cuvantul Reiki este format din doua cuvinte .


Deci cu alte cuvinte energie vitala condusa sau dirijata in mod spiritual.Mi se pare o energie subtila,care se scurge prin intermediul mainilor catre sistemul energetic uman...simti cum te refaci...este magnific! iar aceasta profesoara este chiar o maestra,a trecut de pragul 3,pentru ca si aici sunt niste praguri pe care trebuie sa le depasesti..astfel incat ajungi sa refaci usor echilibrul energetic si vitalitatea persoanei in cauza,indepartand efectele emotionale cauzate de stresul cotidian.
Blocajele de orice fel sunt usor indepartate de aceasta terapie...v-o recomand ,pentru ca am simtit efectul ei imediat...iti deschide chakrele si energia vitala este la inaltime,iti trateaza corpul,mintea si spiritul..va imbunatateste calitatea vietii.Eu ma aflu la inceput de drum si deja simt efectul..voi continua cat sunt la Viena....simt ca imi face bine....ma simt senina ca un cer de vara.

26 de comentarii:

  1. Daca faci reiki n-o sa mai poti bea palinca. O fi bine, o fi rau? M-am supus si eu la cateva sedinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm,suna bine ,eu am incercat sa meditez in stilul Budist,singur,dupa informatii gasite pe internet,dar am inteles ca la inceput,fara un guru care sa te indrumeze nu poti face mare lucru...

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca am gasit pe acest blog o persoana interesata de partea spirituala, eu recomand INFORENERGETICA www.inforenergetica.ro nu este un site bine facut dar merge pentru a afla informatii, este produs 100% romanesc ... :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehehe...Dane,nu eram eu nici inainte vreme mare consumatoare de palinca...desi barbatul meu D-zeu sa-l ierte stii ce facea? convingea pe fiecare musafir de-al nostru sa bea cite-un pahar,spunindu-le ca orice oshan inainte de mancare bea un pahar de palinca,si e adevarat ca asa se procedeaza in Oas.Dar daca n-ar fi asa poate n-ar fi bine ..la cata slana se maninca..trebuie" arsa" cumva..nu? ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Daniel Tache,sunt interesata,o sa intru sa vad despre ce este vorba,multumesc pentru informatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. @100RO,ar trebui sa dai mana cu fiica-mea va potriviti!!! si ea face ceva de genu...sa stii ca la ea functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. hmm poate e mai perseverenta...trebuie sa vorbesc cu ea sa vad cum face:) ea nu are cont pe blogger?

    RăspundețiȘtergere
  8. daca e la nivelul 3 nu e maestra inca ci doar profesor asta daca vorbim de reiki traditional. si in reiki sunt mai multe "curente". fiecare fiind specializat pe o anumita metoda. dupa ce ajungi la gradul de maestru iti poti dezvolta propria metoda de echilibrare energetica a ta sau a celorlalti. intradevar la primele sedinte efectul se simte imediat. la urmatoarele efectul e mai profund, la nivele mai subtile si multi abandoneaza. trebuie sa vrei sa mergi pana la capat si atunci intradevar calitatea vietii se amelioreaza. pentru ca fiind echilibrat incepi sa atragi bucuria in viata ta. in reiki se foloseste cuvantul "bunastare", cuvant care este inteles gresit deoarece multi se gandesc la bani, macare, case, sau masini. "Bunastare" in reiki ca in toate curentele energetice se refera la stare de bucurie a sufletului. Bunastare inseamna sa te simti bine in pielea ta, sa te simti iubit si sa iubesti cu toata inima tot ce te inconjoara.
    iar palinca e recomandata daca te face sa te simti bine sau daca de ea ai nevoie, este nerecomandata daca palinca te face sa uiti sau sa te ascunzi de realitatile vietii. totul tine de motivatia interioara, de imaginatie si de credinta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata!
    Bine v-am gasit!

    Maestrul zicea ca nu e bine sa beau tarie. Ca de altfel daca voi ajunge sa practic nici nu voi mai suporta. Nu ca as fi mare bautor, dar asa cateodata, la o slana cu ceapa, vb. Tashei, ce Doamne iarta-ma sa mearga mai bine decat o palincutza!? Gena lasata de la unul dintre bunicii mei care era ardelean imi zice cateodata: "vreau palinca!" Ea, gena, stie ca am prieteni in Ardeal si ca am camara plina!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am prieteni care au facut Recki inainde de a ajunge la inforenergetica, iar dupa ce au facut primele grade au observat sa acest tip de cunoastere este mult mai complex decat cele experimentate inainte, eu recunosc in 2007 cand am inceput eram destul de rezervat in cea ce priveste aceasta cunoastere, dar in scurt timp am inteles esenta si ca se urmareste realizarea Voi SF. Treimi...:P

    @tasha daca vrei sa te ajut cu vceva ID meu de mes este eliot_seni

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ioana,nu ma pricep la grade,doar ce le-am auzit pe ele vorbind,nu stapinesc limba germana,am inteles cuvantul maestra si am inteles si ceva de gradul 3...stau cu dictionarul linga mine....ai sa razi dar asta e..vreau sa invat cat mai mult dar,poate din dorinta de a cuprinde totul,pierd esenta...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Daniel Tache,multumesc...o sa te atasez listei mele de YM...mai vorbim in privat.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dane,ce buna-i slaninuta cu ceapa mai ales cea de pe burta care si un pic de carnita...mmm!!!imi ploua in gura,normal ca la asa o mancare musai si o palinca!
    Ei da' cine stie poate odata facem o intalnire la mine in Oas cu cei care vor sa vada zona,pot sa ma constitui intr-un bun ghid si sa va prezint si Maramuresul istoric,Sapanta musai vazuta,cimitirul vesel e unic in Europa si atrage turisti din toata lumea.
    Legat de cazare am spatiu suficient asa ca nicio problema! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. 1@00 RO..numai maica-sa e pasionata de internet si mai ales de scris...ea n-are decat cont pe Hi5

    RăspundețiȘtergere
  15. @Ioana.
    Uite ca m-am documentat a terminat de un an treapta a treia e maestra..cu siguranta!Ti-am spus eu ca nu pricep tot,deduc mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  16. Tasha,
    Mi-ar placea un loc de veci la Sapantza... :)))
    Cat costa?
    Epitaful mi-l fac singur! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Daniel,
    Sper ca nu-mi porti ranchiuna, pentru critica poetica... :) Am facut-o cu prietenie. :) Daca te-am zgariat, imi pare rau...

    RăspundețiȘtergere
  18. @Dan Ioanitescu Stai calam nu ma supar asa repede, defapt nu stiu cand mam suparat ultima oara pe cineva, eu nu inteleg de ce va sperie asa tare partea alimentara aceasta nu este impusa nu este o regula ... fiecare alege ... ce tip de combustibil vrea sa foloseasca ... :P

    RăspundețiȘtergere
  19. Pai aici e spilul... Chestia cu combustibilul... Brebista a taiat vitza de vie dar a uitat de pruni.

    RăspundețiȘtergere
  20. Daniel asa e,alegem dar uneori alegem gresit,de aici ponoasele!dar,stii cum se spune o viata avem...ai s-o traim asa cum vrem!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Un loc de veci este la acelsi pret ca si peste tot,s-a marit spatiul,exista cimitirul nou de la Sapanta in continuarea celui vechi...nu stiu insa daca chiar vin altii din alte parti,am luat-o ca pe o gluma,evident....:))
    Aapropos de asta eu as vrea sa ma ingroape in Italia...Doamne ce-mi plac acolo cimitirele...sunt la suprafata bagati toti in niste nise,nu ramai mancare la viermi...poate imi gasesc un italian sa ma marit cu el !!!:))

    RăspundețiȘtergere
  22. Hehehehe,poate ma citesc fetele mele si vad ce intentii am eu cu "broscarii",glumesc,oricum,eu mi-am cumparat deja locul de veci linga omu' meu,vorba oshanului,cand mi-o veni vremea acolo am sa ma duc...

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu la fel dar in alta parte... La Ghencea.
    Dar parca ar mai avea vreo importanta...:))

    Sa stii Tasha ca nu glumesc, chiar am lasat nefinalizata o postare despre cimitire dar ma voi ocupa de ea cat de curand. Pot sa iau remarca ta cu Italia? Pot sa te citez?
    Mie mi s-a parut haioasa. Si chiar si cu Sapanta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Exact,nu are nicio importanta,dar na!ziceam si eu,sincer mi-a placut stilul italienesc,s-a amuzat si prietena mea cand i-am spus...apoi dupa ce m-am intors in tara,mi-a spus ca un italian care isi plimba catelul cam la aceeasi ora cand ieseam si eu la plimbare cu Deiszi,catelusa Cameliei,a intrebat unde este doamna roscata, a pufnit-o rasul pe Cami...cica uite,soro,italianul care se inetereseaza de tine,poti sa-ti vezi visul cu ochii!!!hehehe...ca sa vezi,si sa nu crezi,stii vorba ceea frantuzeasca "ai grija la ce te gandesti ca s-ar putea sa se implineasca"...so?

    RăspundețiȘtergere
  25. Aaa.scuze,am vazut ca m-ai intrebat daca poti sa ma citezi legat de ce-am spus...normal!!fara grija...chiar te rog!

    RăspundețiȘtergere