retete de craciun: russian tea cakes sau prajiturele rusesti pentru ceai

Retete de craciun

niste prajiturele traditionale de craciun ,sub forma unor bulgarasi albi.
sursa retetei:allrecipe.
aluatul este de fursec,usor de realizat si simplu ca ingrediente:
-200grame de unt,la temperatura camerei,
-2 fiole cu esenta de vanilie,
-100grame nuca maruntita,
-cca 350 grame faina,
-6 linguri rase de pudra+100 grame pentru pudrare.
incepem prin a preincalzi cuptorul.apoi mixam untul cu vanilia,obtinem o crema spumoasa,in ea adaugam zaharul pudra,mixam bine,apoi nuca si faina ,treptat.definitivam aluatul cu mina...apoi formam bilute cu diametru cam de doi cm,pe care le asezam intr-o tava negresata,poate doar tapetata cu hirtie de copt.
introducem tava in cuptor,la foc potrivit,cca 20 minute,pina cind portiunea in contact cu tava incepe a se rumeni usor.atunci scoatem tava,o lasam la racit 5 minute si scoatem bilutele din ea.le tavalim prin zahar pudra si le gazduim in cutii de carton sau tabla pina la craciun...cind le mai tavalim o data prin zahar ,inainte de a fi servite.


enjoy!

5 comentarii:

  1. 100 ro,ai umblat tu pe aici?parca nu scrisesem cu bold...merci,arata mai bine!eu sunt pe vechiul editor,am sa-l schimb atunci!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) da,il ajuta mult pe google sa ne gaseasca daca scriem la inceputul articolului cuvintele cheie cu bold.Sper sa nu deranjeze;)

    RăspundețiȘtergere