Fericirea trece prin stomac


V'ati simtit deprimati, in anumite momente,si nu stiati din ce motiv?Deprimarea care nu pare sa aiba un motiv anume poate fi provocata si datorita alimentatiei nepotrivite:mâncarea grasă, consumul exagerat de alcool, fumatul şi cofeina în exces,bauturile carbogazoase si multe altele.Cu toate acestea, nu putem renunta la ele definitiv,oricat de nocive ar fi pentru sanatatea noastra,deoarece ne plac,le savuram cu cea mai mare placere,in orice moment al zilei.
Atunci cand savuram o pizza,dulciuri,cola,cartofi prajiti si altele asemanatoare ne simtim bine,pe moment,ne plac.Insa la putin timp dupa,incepem sa ne simtim mult prea satuli,somnorosi,si simtim un anumit disconfort.Asadar,avem parte de o fericire de moment,atat,o fericire pe termen scurt.
Fercirea pe termen lung al organismului poate fi obtinuta numai prin mancaruri sanatoase:fructele de mare, seminţele,peştele,mazăre şi alte legume verzi(contin acid folic,care ofera o stare de bine organismului),pui,lactate,si bineinteles,nelipsitele fructe şi legume.Mâncate zilnic, acestea îmbunătăţesc cu 11% starea organismului, fiind bogate în antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale.Suna bine,nu?
Alimente bogate în seleniu sunt de asemenea foarte utile pentru dispoziţie. Seleniul este un mineral cu funcţii antioxidante, iar studiile arată că acesta ajută creierul să împiedice depresia moderată şi chiar pe cea severă, mai ales în rândul persoanelor în vârstă,dar si in randul adolescentilor din ziua de azi,care au tendinta de a se sinucide aproape din orice motiv(true!). Alimentele bogate în seleniu sunt legumele, tonul, fructele de mare, brânzeturile, nucile şi seminţele.
Pestele este considerat cel mai bun aliment,el protejează de depresii,fiind bogat in
acizi graşi Omega 3.Mie una nu'mi place pestele,datorita unui eveniment neplacut din copilarie,ma sperie...insa mi'ar placea sa'l pot savura aproape in fiecare zi. :)
Si sa nu uitam de lapte,fiind sursa principala de calciu (120 mg%) ce se asimileaza mai bine în comparatie cu alte produse.
Cineva inteligent si sanatos zicea "Esti ceea ce mananci"...mananci carne de vaca,esti vaca...mananci peste,esti peste...mananci legume..esti planta:)
Cateva aspecte interesante:
O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si
liniile radiale arata exact ca ochiul uman si, da, stiinta
demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguin
catre ochi si functia acestora.

O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.
Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecarebobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange
.
O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.
Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani.
Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimen tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile.Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.



"Striga bucate cat vei vrea,la gura nu le vei avea daca nu le vei duce cu mana ta"

5 comentarii:

  1. Wow...asta da articol informativ si interesant:)...multumesc de informatii:0...o seara buna:)

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi:) o seara frumoasa si tie,rappa_ru':)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm,intr-adevar,mancand alimente mai sanatoase devii mai sanatos si mai energic.Dar oare de ce suntem noi atat de ignoranti?Oare de ce mi-am comandat din nou pizza,(ajunge in 20 de minute)?Nu ca ar fi cea mai daunatoare mancare,dar nu e nici sanatoasa ca si legumele sau fructele.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Feri...Ne place sa pacatuim ..din cand in cand:)

    RăspundețiȘtergere