DUMNEZEU ESTE ROMAN !


Va place?  Cum sa nu va placa!? Afirmatia nu-mi apartine, ea a fost lansata zilele trecute de catre unul dintre corifeii umoristici ai unui post particular de radio. Sa va spun cine... nu mai stiu, dar e geniala si de-acum apartine poporului roman. Ia s-o mai vizualizam o data:

DUMNEZEU ESTE ROMAN!


Ah! Ma topesc de fericire! Si cat de multe si placute implicatii filozofico-istorico-socio-religioase poate cuprinde in sine aceasta afirmatie....!!! Acum stim cu siguranta ca suntem fratii tuturor oamenilor de pe planeta, ca Romania devine neincapataoare pentru asa familie planetara, ca de fapt emigrarea nu exista, ca oriunde ne ducem suntem acasa si ne intalnim cu fratii nostri romani indiferent de rasa si religie. Ca noi suntem vechile popoare, ca noi am facut toata istoria si piramidele, ca ale noastre sunt meritele tuturor descoperirilor stiintifice si premiile Nobel, ca noi suntem Buricul Pamantului si chiar al Universului. Am reusit in felul acesta sa daramam vechea paradigma creata de vecinii si prietenii nostri unguri, care sustin ca Adam si Eva erau maghiari. Adam si Eva fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu erau romani.  Punct. Ce sa mai...!?
Acum nu mai  avem de ce sa ne rusinam de faptele de vitejie ale unora dintre conationalii nostri prin tarile vest-europene. Ei sunt romani neaosi de-ai nostri. Scrie si pe pasaport. Si nici de faptele de taina din tarile est-europene. Ce implicatie mai poate avea faptul ca fratele roman Geoana a plecat incognito la Moscova, la fratele lui roman mai mare Medvedev? Cui ii mai trebuie tezaurul Romaniei atata vreme cat el se afla in siguranta la fratele roman, in vreo pivnita a Kremlinului?
Acum tanguitul nostru imn national poate fi ascultat cu mandrie la Moscova, Washington, Paris, Beijing, Kabul, Chisinau, Tiraspol, Budapesta, Kiev, Tel Aviv, Ouagadougou, etc...

Frati romani de pretutindeni, desteptati-va cu totii, ca poate in felul acesta ne vom mai destepta si noi!

12 comentarii:

  1. Acum imi explic eu:
    ...de ce rromii nostri cersesc prin lume; sunt trimisi ai Domnului nostru Roman sa raspandeasca mila si piosenia. Tot din acest considerent, i-am lasat pe altii cu tezaurul nostru; la ce ne trebuie noua averi cand putem privi cum altii se bucura de ele?! Exemplu mai mare de marinimie nu exista...
    ...de ce suntem priviti crucis: cei alesi au suferit intotdeauna.
    ...Tocmai trece o masina cu sloganuri electorale prin fata cladirii unde ma aflu. Am realizat brusc ca presedintele nostru (oricare ar fi el) este deasupra tuturor celorlalti sefi de stat datorita apartenentei lui D-zeu la natia romana.
    Cate usi ni s-au deschis deodata! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare Dumnezeu ce-ar zice daca ar auzi ca a fost facut roman?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce legatura are Dumnezeu de etnie romana si vizita lui Geoana la Moscova??????
    Stampila si palaria.

    Fireste ca Dumnezeu e roman, doar le vorbeste romanasilor pe internet, ii sfatuieste cu cine sa voteze si cu ce sa voteze.
    Va mai indoiti?
    NU!
    Sunt vremuri confuze si nu se stie cu ce va alegeti.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. grosso modo, raspunsul este:
    s-ar intreba de catre cine a fost facut roman?!

    RăspundețiȘtergere
  5. @"s-ar intreba de catre cine a fost facut roman?!"
    Adevar graiesti anonimule! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba? Toti presedintii tuturor statelor sunt romanasi de-ai nostri. Chiar si printii, regii si-mparatii (Cioaba, Duda, Elisabeta si Iulian inclusi:)).

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai ar fi ceva diferenta. Baba poate fi Rada, insa s-ar putea ca Rada sa nu fie baba.
    Si de-aici toata dandanaua...

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) Touche! (accent aigu). Felicitari!
    Dar daca o schimbam pe Baba Rada cu Baba Novac?
    Ei, ce zici? Acuma cum e? :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti extraordinar (jos palaria)
    mmm...
    daca ar fi Baba Novac?
    stai sa-l intreb pe Mihai Vieazul... ca nu e de pe timpul meu
    :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim,
    Daca te mai ratacesti cumva pe-aici vreau sa te asigur ca ai in mine un prieten. :)
    M-am uitat azi si pe la altii si ti-am remarcat comentariile. :) Esti bun. Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere