Drumul pe care il alegem...

Uneori suntem in postura de a face o alegere,care ne va determina mai mult sau mai putin drumul in viata.E foarte greu sa alegi ce e mai bine pentru tine,pentru ca fiecare drum ales are avantaje si dezavantaje.Dezavantajele pot fi mai mari si totusi trebuie sa lasam in urma sentimente,dorinte,ura,agonie,...
O data ce ai luat o hotarare e bine sa fii ferm,sa nu dai inapoi.Nu e vorba de orgoliu ci doar faptul ca la momentul respectiv ai gandit ca asa e mai bine pentru tine,si doar tu stii ce e in mintea si sufletul tau.
Se intampla sa treci peste sentimentele,peste asteptarile altor persoane,dar ceea ce ai decis e oportun pentru tine.
Exista posibilitatea sa nu doresti un lucru si sa fii obligat sa-l faci.Acestea sunt deciziile vietii.Decizii care trebuie,nu le vrei,dar totusi le accepti.Poti si sa nu le accepti,dar stii ca intr-un viitor apropriat sau indepartat...tot va trebui sa te confrunti cu deciziile vietii.
Dorintele noastre de cele mai multe ori nu coincid cu dorintele persoanelor de langa noi.Poate ca au puncte comune,se intersecteaza,dar au si multe discontinuitati.Acele discontinuitati iti pot provoca o stare de disconfort,poate chiar suferinta.Iti consuma energia,pe zi ce trece,pana ce gasesti un mijloc de incarcare,si momentan iti revii la starea initiala.

Un comentariu:

  1. Rationamentul este bun dar nu are finalitatea scontata de tine.
    Corectitudinea alegerii drumului se poate verifica NUMAI postfactum. Si-atunci vezi daca deciziile care ti s-au parut corecte, fie ca le-ai luat cu MINTEA , fie cu INIMA, precum si fermitatea convingerilor nu te-au dus intr-o fundatura.

    RăspundețiȘtergere