Cati ani ai?

Ai douăzeci de ani, te interesează în ce club te vei duce diseară, după terminarea cursurilor, cu Ioana, apetisanta și ingenua ta colegă de grupă?Nu e pentru tine acest articol.
Ai douăzeci și ceva de ani, ești secretară la o firmă de succes și conduci deja un Pajero? Nu e pentru tine acest articol.
Ai douăzeci de ani, tatăl tău este unul dintre regii asfalturilor, și abia te-ai trezit? Nu e pentru tine acest articol.
Ai peste șaizeci de ani, o pensie de peste 100 de mii de RON, și o conștiință atletică? Nu este pentru tine acest articol.
Pentru toți ceilalți: contribuind cu echivalentul unui pachet de țigări, poți aduce istoria acasă. Campania „Europa liberă, AICI” se adresează românilor care au ascultat şi au crezut în Europa Liberă, dar şi tinerilor care vor să afle ce a însemnat acest post de radio pentru părinţii lor şi pentru România, ţară al cărei destin a fost marcat în mod tragic de comunism.Campania are nevoie de cel puțin 100.000 de români, care să ajute la aducerea acasă a 500.000 de pagini de documente şi, mai ales, mii de ore de emisiuni aflate pe benzi magnetice. Toate acestea urmează să fie arhivate, copiate, transpuse în format digital şi aduse pentru totdeauna în România, pentru a fi puse – permanent şi gratuit – la dispoziţia istoricilor, jurnaliştilor, studenţilor, tuturor celor interesaţi de istoria noastră recentă: tu, eu, copiii noştri…O parte din tine e în altă parte. Fii alături de noi şi împreună vom aduce istoria acasă! Trimite un SMS, în valoare de 2 euro, la 8820 şi fii unul dintre cei 100.000!Arhiva de emisiuni ale Europei Libere se află în prezent la Hoover Institution din Stanford, California. Aducerea ei în ţară şi înfiinţarea unui „Centru de Cercetare şi Documentare Radio Europa Liberă”, care să găzduiască şi să pună la dispoziţia tuturor românilor o copie a arhivei, presupune costuri de câteva sute de mii de euro.O campanie iniţiată de echipa foştilor redactori ai Europei Libere, împreună cu Institutul Român de Istorie Recentă (www.irir.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu