Comunicat


Noua Dreapta Mures: “Harlem Shake”…pardon, “Szekely Shake” la Tg-Mures pe 10 martie

autor: Second 09.03.2013
ND MS 1In preajma protestelor pentru autonomia asa-zisului tinut secuiesc, Noua Dreapta Mures a emis un comunicat prin care condamna organizarea la Targu Mures a unui astfel de protest si cere respectarea Constitutiei si legilor Romaniei. Redam mai jos in integralitate comunicatul nationalistilor targmureseni.
“În primul rând vrem să specificăm faptul că Asociaţia NOUA DREAPTĂ respectă orice minoritate etnică aflată pe teritoriul României. Condiţia pe care noi o cerem din partea oricărui cetăţean sau locuitor al acestei Ţări este de a respecta Constituţia şi legile României, Ţara care le oferă drepturi şi adăpost.
 Asociaţia NOUA DREAPTĂ, filiala Mureş, a luat act şi condamnă organizarea la Tg- Mureş, şi oriunde pe teritoriul Statului Român ( stat naţional, unitar, suveran, independent şi indivizibil), sub umbrela unei acţiuni comemorative, a unei noi provocări în scopul separatismului şi revizionismului maghiar: mitingul pentru autonomia aşazisului ţinut secuiesc.
Care “ţinut” şi care “secui”? Cele 523 (cinci sute două zeci şi trei) de persoane care s-au declarat secui la recensământul din 2002 !? Nu ştim câţi s-au mai declarat secui la recensământul din 2011 (nu credem că acest număr a crescut spectaculos) dar să ceri ”autonomie” pentru circa 500 de persoane !!?? Faci cu ei un sat, chemi turiştii să-i fotografieze şi le spui “iată autonomia ţinutului secuiesc”!
Nu e de mirare că, în scop electoral şi în disperarea de a atrage votanţi, organizatorii omit adevăruri istorice evidente: secuii nu sunt unguri, secuii au dispărut în istorie. Acum se cer “autonomii teritoriale” pentru un popor a cărui identitate a fost furată prin maghiarizare. Acesta este adevărul istoric. Şi toate acestea pe spatele bieţilor cetăţeni ai României, unguri sau români, care lăsându-se manipulaţi şi atraşi în conflicte artificiale, îngraşă “boierii români” sau “grofii unguri” profitori ce, în spatele cortinei, îşi satisfac liniştiţi afacerile şi interesele personale.
Tocmai pentru A NU LEGITIMA acest gen de manifestări politicianiste NOUA DREAPTĂ MUREŞ NU SE LASĂ PROVOCATĂ spre organizarea unor manifestaţii speciale oferind astfel o nouă ocazie unora de a se “victimiza” după obiceiul caracteristic. De asemenea respingem orice tentativă de manipulare a opiniei publice privind implicarea NUMELUI, MEMBRILOR sau SIMBOLURILOR organizaţiei noastre în orice “contra-manifestaţie” ce ar face doar să le creeze lor, şi nu românilor, legitimitate, imagine şi mediatizare suplimentară. Nu vrem să le dăm această ocazie. NOUA DREAPTĂ are acţiuni şi activităţi publice proprii ce sunt publicate întotdeauna pe situl oficial www.nouadreapta.org , acţiuni pe care şi le asumă.
NOUA DREAPTĂ MUREŞ îşi îndeamnă toţi membrii, simpatizanţii şi pe toţi românii de a rămâne calmi şi a nu oferi nici ei ocazia victimizării căci, dacă nu vor fi luaţi în serios, vor sfârşi în anonimat la fel cum sfârşesc în anonimat toţi participanţii la “evenimentele” de tip Harlem Shake. De observat ce vestimentaţie vor adopta participanţii la acest “Harlem Shake”…pardon “Szekely Shake” la Tg-Mureş pe 10 martie (dacă tot sunt obişnuiţi să maghiarizeze/ « secuizeze » orice nume, iată că au o nouă ocazie) ştiindu-se faptul că la manifestaţiile de acest gen din Covasna sau Harghita, pe lângă elementele galben-albastre cu soare şi semilună, apar şi simboluri ale altor organzaţii revizioniste sau care amintesc de trecutul exremisto-fascist maghiar.
Adresăm totuşi o întrebare simplă care se află pe buzele fiecărui român în aceste momente:  cum putem să numim politicienii ce spun că ne “reprezintă”, după ce, în anul 2010, au revocat cu 24 de ore înainte autorizaţia Noii Drepte de a aniversa Ziua Naţională a tuturor românilor la Tg-Mureş, iar acum autorizează organizarea unui marş cu un adevărat « substrat incitator » (cum se menţiona în comunicatele de la acea dată), altfel decât trădători, oportunişti sau naivi !?
Anumţăm pe această cale că, pentru a face cunoscut Adevărul şi pentru a ne cinsti înaintaşii, îndemnăm românii să participe la acţiunile identitare româneşti. Astfel pe data de 15 martie 2013 NOUA DREAPTĂ va defăşura, în premieră în municipiul Arad, “Marşul Memorial Avram Iancu” în cinstea “Crăişorului Munţilor” şi a Victoriei Revoluţiei Române din Ardeal din 1848-1849.
Şi pentru că nu putem sta indiferenţi observând cu indignare faptul că situaţia actuală a României se datorează în mare măsură întregii clase politice ce se perindă la conducere, prin rotaţie, de 22 de ani făcând din poporul român sclavul îndatorat al Fondului Monetar Internaţional şi piaţa de consum a Uniunii Europene, NOUA DREAPTĂ va organiza, pe data de 16 martie 2013, la Timişoara, Marşul “România, ridică-te!” împotriva întregii clase politice, a dictaturii FMI şi UE.
NOUA DREAPTĂ invită toţi românii să participe alături de noi la aceste evenimente ale MÂNDRIEI ŞI DEMNITĂŢII NAŢIONALE legal organizate şi aprobate!”  Biroul de presă al Asociaţiei NOUA DREAPTĂ, filiala MUREŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu