Voia lui Dumnezeu

Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.” Evrei 11: 6

Deseori avem tendinta de a complica foarte mult lucrurile care ni se întîmpla în viata. Iar în aceasta afirmatie este inclusa si problema descoperirii si înfaptuirii voii lui Dumnezeu.

Descoperirea vointei lui Dumnezeu nu este însă o formula pe care ar trebui sa o descoperim si nici un mister pe care Domnul nu ne permite sa îl aflam. Cunoasterea voii lui Dumnezeu are ca fundament relatia pe care o ai cu El, credinciosia cu care îl urmezi, dorinta de a fi lînga El şi credinta neconditionata în puterea Sa.

Cunoscînd această realitate, astazi vom încerca sa descoperim fiecare dintre pasii ce ne ajuta sa descoperim voia Tatalui Ceresc pentru viata noastra.

În primul rînd, gîndeste-te la principiul relatiei. Atunci cînd esti într-o strînsa legatura cu Domnul Isus, iar Duhul Sfînt locuieste în tine, poti descoperi care este voia Lui cu privire la viata ta.

Poti vedea calea pe care El o traseaza pentru tine atunci cînd îti faci timp sa citesti din Cuvîntul Sau, atunci cînd îti faci timp sa stai de vorba cu El în fiecare zi prin rugaciune, sau atunci cînd asculti cu mare atentie vocea aceea linistita care îti spune: „Iata calea. Mergi pe ea!” În momentul în care Dumnezeu este Acela care îti conduce viata, El îti va îndruma si pasii!

Apoi, gîndeste-te la principiul ascultarii. Desi multora nu le place acest lucru, sa stii ca Dumnezeu nu va lucra mult în viata ta daca nu esti gata sa ascuşti întru totul de El. Stii ce înseamna lucrul acesta pentru unii dintre noi? Înseamna ca trebuie sa ne întoarcem înapoi, în locul care este dupa voia lui Dumnezeu si apoi sa-L lasam pe El sa ne conduca pe calea vietii.

În al treilea rînd exista principiul vointei proprii sau a alegerii personale. Foarte mult din împlinirea si ascultarea voii lui Dumnezeu implica vointa noastra de a spune: „Doamne, sînt disponibil. Doamne, sînt accesibil. Doamne, doresc sa fac ceea ce tu îmi ceri.” Poate îmi vei spune: „Ei, eu înca nu am ajuns în acest punct.” De aceea lasa-ma sa te întreb: ai dorinta de a supune voia ta voii lui Dumnezeu?

În ultimul rînd avem principiul credintei. Am descoperit în propria mea viata ca împlinirea voii lui Dumnezeu implica credinta. Aceasta înseamna a conta deplin pe ceea ce a pregatit Dumnezeu si a te încrede total în ceea ce Dumnezeu doreste sa facă, asa cum ni se spune si în versetul de azi: „Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!”

SA CUNOSTI VOIA LUI DUMNEZEU NU ÎNSEAMNA SA DESCOPERI O FORMULA SAU UN MISTER PE CARE EL NU TE LASA SA ÎL DESCIFREZI.
depe misiune.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu