:: Oana Stoica Mujea și romanele ei parfumate

Titlu: Oana Stoica Mujea și romanele ei parfumate
Autor:: http://sinsdesign.wordpress.com/2010/03/04/oana-stoica-mujea-si-romanele-ei-parfumate/
Articol: Nu, nu vă invit să citiți Paulo Coelho, nici Agatha Christie.

Vă invit să cititi un roman cu parfum românesc, Parfumul vaduvei negre, scris de Oana Stoica Mujea.

Oana Stoica Mujea debutează ca scriitor in 2005 cu romanul fantasy, Stăpânul – Răpitor. Activitatea ei literară este din acel moment una foarte bogată și variata. Continuă cu romane polițiste, fantasy, thriller și proza scurtă.

Am rămas uimită sa vad că deși are înclinații literare deosebite, Oana profesează în acest moment ca inginer. Deși foarte tânara, cv-ul Oanei este impresionant. Am remarcat faptul că a lucrat inclusiv ca scenarist pentru „Media Pro Pictures", Bucureşti.

Acum, Oana scoate la rampă romanul ei Parfumul vaduvei negre. Subiectul acestui roman este încă învăluit în mister. Vă pot spune că povestea implică personaje din lumea reală a bloggerilor români, de exemplu Chinezu, Geocer și Crina Dunca.

Serios acum? Meritam eu să ajung la Bran pe o ninsoare de nu îţi vine să dai afară nici un câine, pentru a mă stresa o masă de bloggeri nebuni? Poate că ăsta e preţul crimei pe care am comis-o.

Vă invit la lansarea cărţii vineri, 5 martie, ora 17.00, la Salonul de carte AMPLUS de la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, unde veţi afla cu siguranţă mai multe despre autoare şi roman.

În final vă prezint un mic interviu acordat Oanei:

sinsdesign

Cum e să te multiplici în zece mii de exemplare şi să intri în sufletele omenirii?
Eh, încă nu ştiu cum e, abia azi apar acele exemplare. În plus, cred că am rămas fără emoţii. Sau emoţiile le primesc abia după ce am feed-back. Aşa, doar că am zece mii de exemplare pe piaţă, ca să fiu sinceră, nu mă face nici să dorm mai bine, dar nici mai prost. E la fel.

sinsdesign

Îţi chemi, uneori, personajele la raport? Le tragi de urechi?
Aş vrea eu să le trag de urechi. Din păcate pentru mine eu le chem la raport, dar tot ele mă trag pe mine de urechi. Nu ştiu cum se face dar se pare că ele au întotdeauna dreptate. Aşa că sunt nevoită să le las să-şi facă de cap. Nu mă pot opune în faţa lor.

sinsdesign

Care dintre marile romane ale lumii ai vrea să fie scris de tine?
"Infernul" lui Dante. Nu vreau întreaga „Divina comedie" – ştiu, nu e roman în adevăratul înţeles al cuvântului, dar „Infernul" îmi dă la fiecare recitire nişte sentimente pe care nici cel mai mare îndrăgostit al lumii nu le poate simţi.

sinsdesign

A ce miroase prin sertare după parfumul vaduvei negre?
Miroase a crimă. Moartea încă dă târcoale prin sertare, crimele nu se opresc niciodată. Oamenirea nu va deveni mai bună, chiar dacă maiaşii zic că da.

sinsdesign

Cine a născut pe cine: ziarista pe scriitoare sau scriitoarea pe ziaristă?
Scriitoarea pe ziaristă, categoric. Dar n-am prea cochetat cu jurnalismul, mai mult la nivel teoretic decât practic. În plus mi-am dat seama că n-am un asemenea grad de toleranţă pentru a putea urma meseria asta. Şi nu ştiu să închid ochii când văd nereguli. Aşa că, momentan, prefer să las scriitoarea să-şi facă de cap. Dar nu se ştie niciodată de nu se va trezi şi ziarista.
sinsdesign

Pe final aş vrea să spun că surprizele nu se opresc aici anul ăsta. Chiar dacă sunt foarte aglomerată, publicul român va avea parte de o carte, care e doar coordonată de mine, dar scrisă de copii, doar doi având vârsta majoratului. Cărţile scrise de mine nu cred că mai contează de aici înainte sau dacă contează, contează doar pentru mine. Presupun că am dovedit destule până acum, poate că mai am de dovedit, dar atâta timp cât încă mai pot, aş vrea să le arăt oamenilor că există tineri care pot şi îşi doresc, doar că nu sunt băgaţi în seamă de nimeni. Şi mi-aş dori ca mai mulţi scriitori, actori sau oameni de cultură să se implice în susţinerea acestor tineri, pentru că ei au nevoie de noi, altfel îi pierdem.
--
Visitor Ip: 79.114.241.173

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu