:: Derbedei si pitipoance

Titlu: Derbedei si pitipoance
Autor:: Odorica Ion
Articol: Sint asa pornita pe jefuitorii tarii, caci vad unde se poate ajunge la raptul tarii, pentru platirea datoriilor facute de tradatorii tarii.
Va readuc aminte ca am povestit ca am petrecut anii din 1953-1957 la Piatra Neamt la unchii mei. Cu tata erau 7 si 2 matusi. Erau trecuti de 5o de ani, unul era judecator, am auzit mereu povestindu-se despre razboi, despre veri de-ai mei plecati la razboi si care nu s-au mai intors. Despre razboi si vitejia ostasilor nostrii, se vorbea numai in familie. Dragostea de tara si patriotismul, nu trebuia facut cunoscu din ordinul lui Stalin.Sa inabuse acest sentiment in sufletele romanilor. Ei sa stie ca sint tigani, hoti, lenesi si prosti si au fost luati de sila de rusi la razboi.
Dar pot sa va spun cu mina pe inima ca, fostii luptatiori in al 2-lea razb.mondial cred ca si in primul, mutilatii si marii mutilati(asa erau clasificati), asa cum erau, s-ar fi dus din nou la razboi sa apere tara. Ati vazut Tito cum a ridicat la lupta in 1948 toata Iugoslavia, fiind tara inconjurata in totalitate de armata rusa, incit Stalin s-a retras.
Niciodata nu s-a retras armata rusa, dupa ce a inconjurat un obiectiv, dar un itatea poporului sirb, hotarirea lor de a lupta pina la unul, l-a impresionat si pe insusi Stalin. La ora l2 la difuzor, se dadea semnalul orei exacte:Aici Moscova, Aici Moscova, Aici Moscova de trei ori, matusile spuneau repede ba nu este Moscova, este Piatra Neamt sau Ploiesti.Si incepea o turuiala intr-o romaneasca stricata cu Arhanghelsc, cu Marea BeringInsulele,
Kurile(autoinsusite de la Japonia, disputa continua),cu cine dracu mai stie, ce era acolo in Rusia cit era de mare si pe noi romanii nu ne interesa, nici cit negru sub unghie.Dar voiau sa ne prosteasca si au reusit.
Soldatii nostrii viteji, cu lacrimi in ochi deplingeau, soarta poporului nostru ajuns sub cizma ruseasca. Asa cum erau fara un ochi, fara un picior, o mina sau ambele picioare spuneau, ca nu ar ezita sa plece la razboi, impotriva rusilor.
Era intr-adevar patriotism, dragoste de tara.
Eu fiind copil, ma plictiseam repede si am si uitat si ce am mai auzit. Acum imi pare rau. Am in minte frinturi din episoadele din razboi, pe care nu le pot insaila in minte.
Patriotismul si dragostea de tara, au fost demonetizate de comunisti si mai ales de Ceausescu.
Tot timpul se zicea ca, este cel mai iubit fiu al poporului(nu a facut razboiul, a fost la mititica), a fost facut la apelul de dimineata, General la rusi la Academia Militara de la Frunze.
Si mereu, mereu ca este cel mai iubit "cirpaci", pardon am vrut sa zic cirmaci si asa patriotismul si vitejia, nu mai au nici o valoare.
Cred ca acei soldati daca ar afla ca pentru datoriile tarii, facute de zgbanghii cu pitipoancele lor sintem, datori vinduti pe 1oo de ani sau mai rau, in pericol sa dam bucati din tara pentru a plati datoriile, ar muri a doua oara, a treia oara.
Si pentru mine este de neconceput, cu ce viteza se fura tot si imprumuturile si alte si alte imprumuturi pina cind. Pina v-a disparea tara noastra, de pe harta lumii.Rusine sa ne fie ca, nu oprim aceasta jefuire a tarii, fara rost, intr-un mod de-a dreptul timpit si criminal.
Eu fac mereu in minte paralela, intre oamenii cu handicapuri mari in urma razboiului(nu primeau nici un ban din ordinul lui Stalin,)stiti statului de" tara invinsa" cu care am terminat razboiul si derbedeii, acesti impotenti de la conducerea tarii, care pentru a fi pe plac pitipoancelor, sa arate ei ca ne ingenuncheaza, pe sute de ani sau ne spulbera de tot.Ce or ride ei in pat de ce prosti simtem, chiar la fig..... Luai-ar Dracul cu coloana lor cu tot.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu