:: De ce multi barbati se feresc sa scrie de bine despre femei?

Titlu: De ce multi barbati se feresc sa scrie de bine despre femei?
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro
Articol: Nu m-am "atacat", dar, pur şi simplu nu îmi place când anumite persoane "generalizează", când pun totul şi pe toate în aceeaşi oală…

Nu sunt o feministă convinsă (deşi sunt femeie) şi uneori tind să dau dreptate anumitor comentarii, şi totuşi, mă întreb şi eu ca… femeia… de ce nu găsesc decât foarte puţine articole în care un bărbat să vorbească de bine femeile. Nu îmi răspundeţi la întrebarea asta cu "pentru că nu au motive"… De ce?

Păi…

Pentru că de foarte multe ori (evit să folosesc termenul "întotdeauna") MAMA oricărui bărbat este cea mai bună, este perfectă, este ideală (ştiu că am pus virgulă între pleonasme!)… Doamne fereşte să vorbeşti de rău mama vreunui bărbat! Ea este (de cele mai multe ori) o sfântă.

Pentru că sunt mulţi bărbaţi care îşi apreciază soţiile - pentru că nu TOATE sunt nişte "piţi" care dau ochii pe spate şi urmăresc numai şi numai portofelul sexului "tare".

Pentru că au copii "perfecţi", cu care se laudă, iar acest lucru nu li se datorează în proporţie de 100%…

Pentru că, oricâte "aventuri" ar avea, cu oricine ar călca strâmb, cum-necum, rufele murdare le duc tot "acasă" şi la nevoie tot "scorpia" are grijă de ei!

Pentru că spun în gura mare că şi-ar dori să aibă în pat în fiecare seară "satisfacţie" la toate nivelurile şi, cu toate acestea, îşi venerează soţiile… Am auzit, nu doar odată… "ce naiba, îmi sărută copilul". Şi, la urma urmei, pe cine interesează ce fac ei în pat şi cu cine?

Da, cele pe care le numesc "scorpii" cer ajutor de multe ori. Îi roagă să pună aspiratorul, să ducă gunoiul sau mai ştiu eu ce alte treburi… Şi îi mai roagă ceva: să întreţină curăţenia. Oare dacă LUI îi este greu să nu-şi arunce lucrurile prin casă, EI îi este mai uşor să le strângă?

S-a împământenit ideea că, "de când lumea" femeia a făcut menajul şi a gătit şi a crescut copiii. Dar, dacă nu mă înşel, femeia nu a avut serviciu "de când lumea" – unde este empatia, DOMNILOR? Să nu răspundeţi cu "ce să spun, aţi dat în greu!" – uitaţi-vă la bărbaţii cărora le-au murit "scorpiile" şi i-au lăsau cu un copil. Câţi au fost în stare să se descurce singuri? Cred că proporţia este mai mică decât cea a cazurilor în care femeile au rămas singure!

Gata! M-am "întins" prea tare! Am pornit de la o încercare de a-i spune LUI (se recunoaşte el singur, fără a-i da numele) că nu e bine să generalizeze – "păsăricile" există şi în viaţa lui (dacă nu o iubită, o soţie, o fiică soră, o mamă are şi el!)… şi… nu este greu să ne respectăm între noi. La urma-urmei facem parte din acelaşi "regn" – faptul că avem sau nu "ceva" sau "altceva" între picioare nu ne dă dreptul să jignim!
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Un comentariu:

  1. Imi place sa cred ca nu intru in aceasta categorie a barbatilor:)... judecand dupa articolul postat de mine anterior si anumue "Femeia... o floare care trebuie culeasă fără să fie vreodată ruptă!"

    RăspundețiȘtergere