:: Aproape amanta, dar nevinovata

Titlu: Aproape amanta, dar nevinovata
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro
Articol: Este greşită ideea că "a înşela" înseamnă neapărat "a te culca cu altă femeie". Dar mulţi bărbaţi gândesc astfel. Atunci când intuiţia soţiei trage un semnal de alarmă că "se întâmplă ceva" în viaţa lui, el răspunde (cinstit, în felul său!) că nu "are nimic cu nimeni". Ieşitul la un restaurant, o plimbare în parc, discuţii îndelungi cu "alta" – nu înseamnă că a înşelat-o! Dar aceste nevinovate "ieşiri" sunt bine ascunse şi reprezintă, de multe ori doar "preludiul" unei aventuri. De fapt, pentru "a înşela" nu trebuie neapărat să se fi consumat un act sexual. Celălalt înşelat, la nivel afectiv, este cel care doare. Sexul este doar finalitatea…

Intuiţia feminină este spaima bărbaţilor. Ei se întreabă inocenţi: "Băi, frate, nici n-am apucat să ies cu alta la o cafea, că nevastă-mea s-a şi prins că există ceva. Ce naiba, n-am făcut nimic rău! Ce e greşit în a ieşi la o cafea? Nu am înşelat-o niciodata!" Şi totuşi, intuiţia, bat-o vina, intră în acţiune încă înainte de prima ieşire la o cafea cu o altă femeie. Pentru că atunci începe omul să îşi pregătească "terenul".

- Diseară întârzii, merg cu băieţii la o bere!

Come on! De câte ori şi-a mai anunţat el ieşirea la o bere sau întârzierea? Îţi spunea asta a doua zi, după ce îi vedeai deja starea euforică la care a ajuns seara precedentă!

Ce anume face să se declanşeze "semnalul de alarmă"? Este din ce în ce mai preocupat de felul în care arată, este destul de îngândurat, telefonul îl are mai mereu "aproape", iar "întârzierile" sunt din ce în ce mai dese… Dintr-o dată, fie eşti din ce în ce mai "imposibilă" sau, din contră, el este excesiv de "cuminte"… ambele schimbări dau tonul întrebărilor lui.

Revenind la "inocenţa" ieşitului la o cafea, totuşi acesta este primul semnal alarmant! Iar EA, cea de acasă, dacă va încerca să "comunice" ce o deranjează, ce simte şi ce crede, este, din start, paranoică sau nebună! De ce naiba ar deranja-o o nevinovată ieşire la o cafea? Oare pentru că EL nu a mai ieşit cu EA la o cafea dinaintea căsătoriei? Sau oare pentru că şi EA simte nevoia de a sta la taclale cu EL, dar, de cele mai multe ori EL nu prea mai are ce să vorbească cu ea?

De ce caută însă EL compania altei femei? Pentru că s-a săturat de monotonia de acasă, iar ceva nou îl va face să se simtă din nou… interesant! Uite că acum, cu o altă femeie are ce vorbi! Cu nevasta, în schimb, nu! Normal, ea ştie deja totul despre tine (adevărurile, minciunile şi realitatea!) Pe cea de acasă nu o mai poate "aburi" vorbindu-i despre calităţile lui – ea îi ştie şi toate calităţile, dar şi toate defectele! Cea de la cafea este "proaspătă" – de multe ori este mai tinerică (aşa, cam cum era soţia cu ani în urmă!), mult mai aranjată, flirtează mai mult, râde la glumele lui (chiar şi la cele nereuşite!), şi îi dă dreptate în tot ceea ce spune. Ea crede chiar şi faptul că este necăsătorit, sau, dacă ştie deja că are o soţie, o convinge că are o căsnicie dusă de râpă, fără sorţi de împăcare, că divorţul este inevitabil, că cea de acasa este o puturoasă, o certăreaţă, o neînţelegătoare (sau orice alt defect pe care îl poate inventa spre a cuceri!).

Şi, foarte important, soţia este mult prea des obosită şi ocupată! Inexplicabil! De ce oare? Pentru că bucătăria a devenit "restaurantul" ei preferat? Pentru că serviciul, treburile casnice şi copiii ajung să o extenueze? Nuuuu! Doar pentru că nu ştie să îşi drămuiască timpul! Pe când EA, cea cu care se întâlneşte, merge la sala de gimnastică, la cosmetică şi coafor, citeşte o carte bună şi nu se vaită că o copleşesc treburile? Care treburi?

De întors, însă, se întoarce tot acasă, cu flori, unde ar avea loc "mariajul perfect", dacă nevestei nu i s-ar năzări că are el pe altcineva! La naiba! N-a înşelat-o niciodată! Niciodată o altă femeie nu a însemnat nimic pentru el! O ieşire "nevinovată" şi atâta tam-tam! Îmmmm… tare aş vrea să îi văd reacţia dacă şi-ar vedea soţia la o cafea nevinovată cu un alt bărbat! Dar noroc că ea nu are timpul necesar - şi asta îl linişteşte!

Se culcă liniştit, ştie că este "nevinovat", dar mulţumit pentru noua lui cucerire de o cafea care îi ridică "moralul" şi nu numai!!! I-a atins doar mâna, în trecere şi la despărţire, sărutul a fost atât de nevinovat, încât…

Aş vorbi şi despre "nevinovată", dar deja am scris destul. Altă dată!
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

2 comentarii:

  1. Da... asa este! Multe femei se complac in situatia aceasta. pacat! Mi-am amintit de femeia care mi-a "furat" tatal. Nu il condamn pe el, ci pe ea. barbatii sunt slbai de inger cand vad ceva nou sau frumos sau cineva care le acorda atentie.
    In acel moment, mi-am jurat ca nu voi lua barbatul nimanui chit ca ar fi ultimul mascul care m-ar putea face fericita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Barbatii se tradeaza atat de usor,chiar daca nu spun nimic,ii simti cum se comporta cand vin acasa...

    RăspundețiȘtergere