Sofer dement intr-o tara bolnava!

Nu mai vazusem de mult ceva care sa ma revolte intr-atat precum imaginile difuzate continuu astazi de posturile de stiri. Un om se urca pe ruta Jilava-Bucuresti intr-un autobuz apartinand RATB. Il observa la un moment dat pe sofer ca este din ce in ce mai "zglobiu". Pare sub influenta vizibila a alcoolului si se comporta ca atare: spune mascari, se leaga de oameni, injura, chiar opreste masina si danseaza, opreste autovehiculul care apartine statului cand vrea el, pretinde bani chiar daca ai abonament, in fine, o serie intreaga de infractiuni la legea circulatiei, a bunului simt si pana la urma a normalului. Cetateanul are indrazneala sa-i atraga atentia asupra comportamentului deocheat, dar face greseala vietii lui. Este luat la pumni si picioare de catre batausul pus in slujba oamenilor!!. Este coborat din autobuz, batut cu pumnii si picioarele, maltratat, umilit si lasat in plina iarna in mijlocul campului!! Ce este revoltator dupa toate cele spuse, abia acuma vina. Intervievat de crainicul postului Realitatea TV, directorul RATB pe al carui nume nu l-am retinut, dar ce mai conteaza in acesta furtuna de evenimente si imagini? - spune ca nu a vazut imaginile desprinse dintr-un cosmar... (dar pe care deja presupun ca le stia pe de rost o tara intreaga...) si ca pana nu se constata "adevarul" nu poate lua nicio masura! Mai mult decat atat, cel care depune plangere la politie este-, culmea nesimtirii !! - SOFERUL nenorocit si bataus!! Deci dupa ce ca saracul calator a platit biletul, a luat bataie cum scrie la carte, acuma te pomenesti ca e pasibil si de vreo amenda penala pentru ca l-ar fi deranjat pe infractor din mendrele sale bolnave! REVOLTATOR REVOLTATOR! REVOLTATOR!!! Astept cu interes pozitia primarului general al Capitalei, seful suprem al RATB-ului - domnul Sorin Oprescu, ale carui masuri nu pot fi decat doua mari si late: destituirea directorului RATB nu inainte ca acesta la randul sau sa-i descafaca contractul de munca soferului infractor si sa-l trimita in fata justitiei!! Dar cu siguranta nu se va intampla asa...Pentru ca totul pleaca de la coruptia generalizata, acest cancer nenorocit care ne macina existenta din primul moment cand am pasit afara din casa. Situatia de la RATB se descifreaza usor. Soferul isi face de cap pentru ca:
1. e pus pe ruta aceea de un sef de coloana care isi primeste mita din banii adunati cu "efort" peste zi de nemernic;
2. daca nu mai da banii, nemernicul este tras pe dreapta si pe semne , seara are familie de intretinut;
3. la randul sau seful de coloana da mai departe bani directorului pentru ca sa poata fi mentinut in functie;
4. tare mi-e teama ca si politia cunoaste foarte bine situatia dar este la fel de corupta: politistii trec cu vederea infractiunile comise de acesti adevarati stapani ai soselelor de provinicie pentru ca la randul lor le este cumparata tacerea!!
 Pana unde se poate ajunge in aceasta tara bolnava cu umilirea cetateanului de rand? Exista vreo limita in acest viespar numit Romania?! Dupa ce vezi secventele oripilante mai poti fi mandru vreo clipa (daca ai fost vreodata...) ca apartii acestei natii defecte?!
Tineri care cititi aceste randuri aveti solutia la indemana. Daca n-o stiti v-o spun eu parafrazandu-l pe Lenin: Emigrati! Emigrati! Emigrati!

3 comentarii:

  1. Desi nu am vazut spectacolul pe stiri, ma apuca o stare de rusine ca sunt romanca dupa citirea postarii tale. Pentru ca imi dau seama ca maine persoana cu pricina are toate sansele sa se urce din nou la volanul autobuzului ... in care poate voi fi si eu pasager.
    Ma apuca rusinea pentru ca nu suntem in stare sa facem curatenie, noi, cetatenii, luand atitudine, la acel nivel decident. Ori nu avem curaj ori ne complacem in aceasta situatie, in care stim ca si noi, atunci cand gresim, ne putem salva cu o mita...ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha... problema e ca in autobuze se mai urca tot felul de indivizi care nu fac altceva decat sa injure soferul si sa il injure ca nu opreste unde vor ei.

    Nu ii iau partea soferului, dar ai prezentat in mod clar denaturat problema:

    nu ai de unde sa stii ca soferul era beat sau daca conducea prost, pentru ca filmuletul ala scurt nu arata decat scena bataii.

    Ce ma mira e ca nimeni nu s-a scandalizat de faptul ca persoana care a filmat si altii din autobuz au TACUT si nu au facut nimic.

    Daca simteau ca se face o asa mare nedreptate trebuiau sa intervina. Macar sa strige. Tacerea lor ii face la fel de vinovati ca pe sofer.

    RăspundețiȘtergere