Eu de ce nu am noroc Doamne ?!

Vă salut dragilor! Când am pus titlul acesta, mă gândeam şi voi face referire în continuare la părinţi. Da, părinţii noştri dragi care ne-au dat viaţă. Şi voi scrie acest articol exemplificând prin exemple proprii şi altele reale, întâlnite, auzite de la alţii. Mă întreb deşi ştiu răspunsul, de ce există diferenţe de atitudine între părinţi. De ce unii, încearcă să se apropie de copii lor cât mai mult, iar alţii pur şi simplu sunt ignoranţi? De ce unii părinţi cu posibilităţi materiale, culturale, sociale, sunt mult mai dezinteresaţi de copii lor decât unii care abia îşi câştigă traiul de pe o zi pe alta? De ce unii părinţi fac diferenţe între fraţi? Da cunosc multe cazuri, chiar şi-n cazul meu 1000 exemple. Dar fiindcă ştiu că ai mei îmi citesc blogul, nu voi exemplifica. Şi voi generaliza fiindcă ştiu că nu sunt singurul în cazul ăsta. Problemele îşi au originile lor, şi cred că totul pleacă în primul rând de la educaţia lor, a părinţilor. Probabil ei aplică ceea ce au văzut în familiie lor, şi probabil datorită orgoliului propriu. EI încearcă să le arate copiilor lor, faptul că viaţa este grea, faptul că înveţi să apreciezi anumite lucruri doar dacă te loveşti de greutăţi. Mă rog! Concepţiile se limitează la nivelul de dezvoltare al fiecăruia. Dar stau şi mă întreb, tu... dragă tată, mamă,.. tu în ce fel treci prin viaţă? Ce laşi în urma ta? La urma urmei pentru tine ce este cel mai important în viaţă? Nu ştiu ce mi-ar răspunde unii părinţi, dar ştiu ce aş răspunde Eu: Pentru mine cel mai important lucru în viaţă este familia. Eu personal, am învăţat din greşelile unora. Am învăţat să nu beau decât cu limită, să nu fumez, să nu-mi lovesc soţia sau copii atunci când va fi cazul, şi multe altele. Cert este că dacă dă Bunul Dumnezeu să am 2 copii aşa cum îmi doresc, niciodată cât inima-mi bate în piept, nu voi face diferenţe între copii. Dacă unuia îi cumpăr o banană, categoric îi voi lua şi celuilalt. Nu aş putea fi fericit, atâta timp cât copii mei ar fi nefericiţi. Aş pune întrebări şi aş căuta răspunsuri. Este greu! Şi mai urât e faptul că vezi în jurul tău, şi auzi şi te loveşti de alţii care încep să prindă aripi fiind susţinuţi de AI LOR. Şi asta te face să te întrebi câteodată de ce tu nu eşti la fel de norocos!? Pentru cei ce se află în astfel de situaţii, cred că rezultatul izbândei în viaţă este unul de prestigiu. Cred totuşi că într-un fel suntem norocoşi. Şi dacă cei naturali ne uită şi ne ignoră cred că Cel Atotcreator ne binecuvîntează. Mă rog Bunului Dumnezeu, să-mi dea înţelepciunea de a fi părinte. Decât ca unii mai bine deloc. Mă retrag, nu înainte de a vă ura tuturor, s-aveţi parte de putere şi încredere în forţele proprii!

5 comentarii:

  1. Mda ... m-ai atins cu subiectul asta. Astazi chiar m-am certat cu tata. Nu e grav, pt ca se intampla mereu ... Sunt deja obisnuita, dar totusi ma marcheaza atitudinea lui care nu o inteleg. Mereu s-a purtat urat cu mine, desi am fost un copil foarte cuminte, si sunt in continuare. Nu sunt o panarama, am avut si am in continuare un singur prieten, nu am fumat sau baut niciodata, am invatzat bine, am studii universitare si acum sunt si la master. Toate la stat. Sunt inginer, e adevarat la inceput si mai am ffff multe de invatzat ... Dar oare ce trebuie sa mai fac... In mod normal orice parinte si-ar dori un astfel de copil, uneori regret ca nu am fost ordinara din aia, poate culmea era mai bine. Nu stiu ce este in capul lui, dar astazi s-a suparat ca nu m-am dus la munca. Vezi post-ul "Ai barca, ai parte". Putea sa-si ridice fundul sa ma duca cu masina, masina luata cu bani care la varsta lui ar fi putut face ceva mult mai practic cu ei. Bani care nici macar nu au fost ai lui si i-a tocat. Dar daca tot a luat-o ar putea sa mi-o dea sau sa ma conduca si pe mine ... Poate nu e bine, e pacat, dar totusi eu am multe sa-i reprosez tatei si de abia astept sa pot pleca din casa lui ... Nu ca nu mi-ar fi zis el singur de multe ori sa plec, dar nu am unde inca ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pus comentariul anonim din greseala ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Deea, îmi pare rău pentru tatăl tău! Nu înţelege încă aspectele astea. Eşti un copil de nota 10, şi într-adevăr orice părinte şi-ar dori să aibe aşa ceva acasă. Dar autoeducaţia pe care ai căpătat-o până acuma, sunt convins că-ţi va da puterea şi înţelepciunea să treci peste aceste amănunte. Sunt convins că regretă în subconştient, dar este într-o derută totală, nu mai ştie cum să se apropie de tine, şi astfel continuă să te trateze cu aceeaşi indiferenţă şi nepăsare cu care este hrănit şi el. Dacă el este aşa fi tu cea care-i zâmbeşte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi aduci aminte de ceva:eu am doua fete,evident ca le-am imbracat cand erau mici identic,pentru ca diferenta dintre ele este un an si o luna,erau ca doua gemene,si totusi cea mare ii spunea celeilalte"rochita mea e mai rosie"
    sau "papusa mea e mai frumoasa" si erau culmea! absolut identice!iti dai seama ce munca de lamurire faceam cu cea mica care venea si-mi spunea plangand ce-am scris mai sus...acum insa se inteleg perfect!sunt tare multumita de relatia dintre ele.Totul s-a dres zic eu cand au ajuns cam la 4-5 anisori,stiau deja ca totul e la fel,ca tot ce au apartine in egala masura amandorura,imi amintesc de o intamplare cea mai mare o iubea mult pe mama si greu se despindea de ea,dar cea mica se tinea scai de mine...si ne-am dus la colindat la niste prieteni,prietenii i-au dat 100 de lei si micutei,erau bani multi pe atunci...adica acum 25 de ani...cand am ajuns acasa ce crezi c-a facut? a rupt suta in doua,pentru ca stia ca tot ce are una apartine pe jumatate si celeilalte...cand am vazut suta rupta i-am explicat ca banii nu asa se impart,se schimba in hartii mai mici nu-i voie rupti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Bogdan si mie imi pare rau ... in primul rand pentru ca pur si simplu orice as face sau as zice nu ne mai putem intelge ... Deseori tot eu iert, dar totusi uneori simt ca nu mai pot. Desi na, e tatal meu si il iert, si i-am iertat multe ... Cunoscutii imi spun ca nu ma inteleg cum pot locui inca cu el si cum il pot ierta.

    RăspundețiȘtergere