:: Cum am ajun s slugile tiganilor?

Titlu: Cum am ajun s slugile tiganilor?
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Franklin Roosevelt(1882-1945) Presedinte al SUA ales de 4 ori.

Nu e luna ca la tv. la posturile despre stiinta sa nu se arate filme documentare despre criza din Sua din 1929-1933. Presedintele SUA ales de 4 ori, in
valid fiind purtind in permanenta un suport metalic de 3o de kg. Franklin Roosevelt(1882-1945), zilnic sustinea la radio spiciuri despre cum sa iasa America din Criza. Facea apel la munca si sa nu le fie frica de munca. Atunci s-a construit infrastructura SUA, baraje, tuneluri, mereu vad aceleasi imagini, cu oameni insirati pe drumuri dind la tirnacop.Munceau toti, de la fosti directori, bancheri, muncitori, avocati, toti, criza ii lasase saraci pe toti incit, mincau la cazane pe strada. Stateau cu gamela la coada, pentru un polonic de fiertura. Oamenii se adunau seara in jurul aparatului de radio si fiecare familie asculta cu religiozitate ce le spunea Seful Americii, cu voce joasa, calma pentru a le da incredere in el si in ei insisi.
Ca o paranteza acum de putin timp, s-a stabilit ca Pres. F.Roosevelt nu era bolnav de poliomelita cum se credea, ci de o alta boala, deoarece era paralizat de la briu in jos, dar numai la picioare, caci al treilea picior (cel mic stiti dvs.) nu era afectat, de aceea avea si amanta timp de 2o pina sa moara (secretara lui). Sic !
Dar facind o paralela intre acest presedinte, ales de 4 ori si pe timp de razboi si presedintele nostru, nu gasesc nici un punct comun. Vai, am uitat, amindoi aveau amante.
Dar in rest, vedem numai veselie la noi, fratie cu tiganii infractori, exemplu ca numai din furat la scara mare si mica se poate trai. Numai prostii muncesc, mogulii nu mai stiu ce ne fac, dar mogulii tiganilor, imparati pe care lumea n-ar putea sa-i mai incapa vorba lui Eminescu, au venit la noi ca robi si acum ne cer tot, pamint, apa, viata si s-a schimbat roata, am devenit robii lor. Sa vadeti ce lingusitori sintem fata de ei si sst sa nu-i suparam, nici cu o respiratie.
De aceea noi sintem aici si ei acolo. Daca pres.tarii e in sleahta cu ei, noi ce sa facem, jucam cum ne cinta infractorii. Cine sa ne indemne, la munca in fiecare seara, dind exemplu personal dindu-ne in credere si curaj? Noi vedem numai fratia cu tiganii care sint tot mai prosperi, chiar cei mizerabili de jos. Asa le place lor si cistigul din cersit e urias.
Daca gasiti alta explicatie, va rog sa imi spuneti si mie, mor de curiozitate. Vreau sa stiu cum am ajuns sub talpa tiganilor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

3 comentarii:

  1. Sunteti sluga tziganilor domnuuu'... Odorica?
    Si sunteti mai multi in situatia aceasta?
    E grav? Va apasa?
    Cum de vi s-a intamplat una ca asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Antiignorantule,
    Iata ca incepem sa ne imprietenim! :))

    RăspundețiȘtergere