:: Criză de strategii

Titlu: Criză de strategii
Autor:: http://simioncristian.wordpress.com
Articol: „Niciodată, ministrul Finanţelor nu va scoate România din criză. Poporul român, cetăţeanul român este cel care, sub conducerea şi suportul nostru, va face ca România să iasă din criză", a declarat ieri ministrul de Finanţe, Sebastian Vladescu, asigurându-i pe români de „suportul maxim" al guvernanţilor.

Conducere şi suport! Asta ne oferă domnul ministru! Poate chiar de asta avem nevoie… dar pentru mine termenii sunt cam „tari"! După 20 de ani de conducere în sens giratoriu şi de suport aflat în echilibru instabil, aceste cuvinte îmi netzesc circumvoluţiunile şi mă fac sa înjur printre dinţi! Cum aşteptările privitoare la competenţa domniei sale de a gestiona situatia nu sunt prea mari, dezamăgirile vor fi pe măsură…

Tot domnul ministru ne spune că trecem de la o fază de optimism exagerat şi nefundamentat, la o fază de pesimism exagerat! Ba din contră, aş zice eu! Simt o relaxare la toate nivelele, bazată doar pe nişte cifre făcute din condei nu şi pe un echilibru macroeconomic. Chiar dacă practic, pentru cei care au în prezent venituri medii sau mici, viitorul arată mai rău decât prezentul, natura umană îi face să vada viitorul roz, nu portocaliu cum este de fapt.

Suntem o ţară plină de resurse dar complet lipsită de strategie. Avem nevoie disperată de o strategie despre cum reconstruim România ca un stat funcţional, capabil să ofere siguranţă şi protecţie cetăţenilor săi! Jongleriile de moment trebuie înlocuite de strategie pe termen mediu şi lung. Recesiunea din care sperăm să ieşim anul acesta nu se va încheia de la sine şi cu siguranţă nu o vom stopa doar prin voinţa cetăţenească.
--
Visitor Ip: 188.26.62.31

Un comentariu:

  1. Tara va iesi poate din recesiune economica...cine stie cand...anul asta, dupa cum spun unii analisti, la anul, dupa cum spun altii. Dar vom ramane intr-o continua recesiune morala, din care nu ne mai scoate nimeni...

    RăspundețiȘtergere