:: China un MAMUT renanscut

Titlu: China un MAMUT renanscut
Autor:: Ionut Marin
Articol: ionut-marin-imobiliare

Nu o sa ma apuc de politica ....sau poate da (cine stie care dintre cei doi neuroni o sa castige si.....vai si amar de mine ....si de voi) dar vreau sa spun ceva despre CHINA, ceva ce nu prea am auzit decat pe la colturi, chiar si la nivel international....este un TABU total "ocserv" si nu prea inteleg dc (adik inteleg dar cateodata e ok sa joci cartea prostului).

CHINA

Pe langa datele istorice in ce priveste cultura chineza, arhitectura, mentalitate, disciplina longevitate etc etc etc.... se vorbeste prea putin despre CINE.....CE.....si.....CUM a iesit China din "criza".
Cateva date statistice si obiective o plaseaza in fruntea clasamentului Economic mondial motiv pentru care America trebuie sa gaseasca pe cineva care sa-i "cumpere" datoriile, iar singura tara ce dispune in prezent de lichiditatile necesare pentru a face acest lucru este China.
Astfel....China a devenit cheia prin care America poate depasi o criza economica din ce in ce mai grava. Ambasadorul SUA la Beijing (ei bine, aceasta este o metafora pentru toti acei oficiali care vor gestiona aceasta relatie) va trebui sa se asigure ca R.P. Chineza isi aliniaza interesele cu ale Americii, in caz contrar lucrurile putind sa arate "foarte, foarte urit".
In septembrie, Beijingul a devenit cel mai mare creditor extern al Americii, depasind Japonia, care nu mai cumpara in cantitati mari obligatiuni americane. In realitate, prin faptul ca detine 10% din datoria publica a SUA, guvernul chinez a devenit in mod virtual cel mai mare creditor al Washington-ului, fie el intern sau extern. Este bancherul Americii.
Dar vor continua chinezii sa joace acest rol? Ei au mijloacele de a o face. Rezervele valutare ale Chinei se ridica la aproape 2.000 de miliarde de dolari (comparativ cu "fragilele" 73 de miliarde de dolari ale SUA). Insa guvernul chinez este ingrijorat ca ritmul economiei Chinei incetineste rapid, in conditiile in care americanii si europenii nu mai cumpara produsele chineze ca pina acum, din cauza crizei economice globale. Beijingul spera insa ca economia chineza sa creasca macar cu 6-7% pe an, in conditiile in care anul trecut ritmul de crestere economica a Chinei a atins 12%.
"Oamenii spun adesea ca America si China depind in mod egal una de cealalta, dar acest lucru nu mai este adevarat. China are doua variante pentru a-si mentine ritmul de crestere economica. O modalitate este de a finanta consumatorul american. Cealalta cale este de a-si finanta cetatenii proprii, care au capacitatea de a consuma in cantitati suficient de mari pentru a stimula cresterea economica a Chinei. Ei au optiuni, in timp ce noi nu. Nu exista cu adevarat alta tara (in afara Chinei) care ar putea finanta deficitul american", spune profesorul american Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie in 2001.

STIE CINEVA CA,.....
- China a cumparat din rezerva SUA de aur
- China a cumparat aproape jumatate din AFRICA - apropo de IMOBILIARE ?!

Oare de ce se pregateste CHINA asa intens apropo de investitiile abroad (inv. in afara tarii lor) si oare de ce se implica atat de mult in SUA, AFRICA etc etc - Raspunsul categoric este unul RETORIC dar.........ce ma mira este de ce nu se ridica mai "acidulat si intens" aceasta problema de interes international.......ba da stiu : VINE 2012 si este mai interesant o teorie a CONSPIRATIEZI COSMOSULUI.
--
Visitor Ip: 83.166.209.20

3 comentarii:

  1. Cred că nu are nici o legătură cosmică, ci este legată de: sărăcia din Africa, petrolul pe care îl stăpânec americanii plus criza în care se zbat mai toate ţările lumii.
    De ce nu ar deveni China prima putere în lume, dacă de fapt este, sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce copil destept... al cui zici ca esti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o tema pentru tine daca te pricepi si la vanzari.

    RăspundețiȘtergere