Ceai la Cotroceni

Dacă vreți să petreceți momente plăcute departe de vacarmul Bucureștiului, într-o atmsoferă ruptă din comunitățile primitive, în vremurile când japonezii construiau ceremonialul ceaiului.
Curajos de aproape de intrarea prezidențială a Palatului Cotroceni, Ceainăria Cotroceni așteaptă cuminte, modestă și curios de simplă să își primească pasionații Ceaiului. Ușa de intrare dă direct într-o scară îngustă, spiralată, care te conduce înspre o încăpere în care domnesc rafturi pe care stau ca niște soldăței borcanele ce găzduiesc plantele ce urmează să îți pregătească un ceai savuros.
Apoi, poți intra într-una dintre camerele ce se pitesc în acel subsol intim. Poti lua loc pe perne sau poți urca la semietaj. Fiecare măsuță din lemn cioplit susține opaițul ce urmează să îți lumineze colțul unde vei sta și un clopoțel, pe care îl folosești pentru a chema pe cea care urmează să îți preia comanda.
E greu să alegi ceaiul pe care îl dorești. Pentru că oferta este generoasă. Ea stă tipărită într-o carte cu copertă croșetată, cu pagini îngălbenite. Fiecare tip de ceai este însoțit, pe lângă preț, de amănunte despre fiecare sortiment de ceai: de la modul în care este cultivat până la modul în care ajunge la tine în ceașcă.
Ceaiul este adus în ceainic de lut și se servește în ceșcuțe fără toartă.
Savurarea ceaiului are loc într-o atmosferă intimă, plăcută, pe acordurile muzicii ambientale, numai bună pentru depănat amintiri cu prietenii sau pentru împărtășit momente minunate cu persoana pe care o iubești.



5 comentarii:

  1. Cora!
    ai servit un ceai la Cotroceni?
    Nu ţi-a fost frică?
    Eu n-aş fi băut, că ăştia sunt în stare să...pună ceva în ceai...ca o ultimă cheltuială cu "asistaţii".:(
    Îmi pare rău că am scris asta... postarea ta e frumoasă,şi romantică.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Mariana :))
    Ceainaria nu e in Palatul Cotroceni, ci in cartierul Cotroceni. Si de aceea se numeste Ceainaria Cotroceni. E un spatiu intr-o vila veche de pe o strada din apropierea Palatului.
    Iar numele ceainariei asa suna: "Ceai la Cotroceni".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cora,
    în acest caz, am să vin la un ceai dansant.)
    Când se va organiza unul, să mă chemi şi pe mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sa urmaresc indeaproape sa vedem daca organizeaza un eveniment de genul asta si fac anunt public :)
    Duminica lina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Internet au?
    asta ar fi interesant pentru bloggerii 100Ro care se mai pot intalni si la un ceai. :)

    RăspundețiȘtergere