o-viata-frumoasa.blogspot.com

Autor: Ioana Irina

Cuvinte cheie: O viata frumoasa

Descriere blog: Cand careva dintre noi se afla in fata tinerilor, afiseaza o mana scandalizata, lucru care, neindois, ii indeparteaza. Totusi, si atitudinea celor care, vrand se fie asemanatori tinerilor, sunt doar toleranti cu acestia, spre a le castiga simpatia, asadar, si aceasta atitudine, socotim noi, nu este tocmai cea mai potrivita.
Noi credem ca prin respect, cunoastere, responsabilitate si constiinciozitate, fiecare dintre noi este chemat a aborda problemele cu care se confrunta tineretul. Sunt bine cunoscute pricinile pentru care parintii si, in general, cei mari, se plang de fiii lor si de tineri. Poate obida lor este indreptatita,dar poate fi si exagerata.Toti isi vadesc interesul pentru ziua de maine, pentru viitorul, continuitatea si nadejdea noastra. Poate si pentru extinderea "ego-ului" nostru.
Tinerii, prin micile sau marile lor "razvratiri", incearca sa creeze ceva propriu, ceva cu totul nou si independent. Ei socotesc ca desprinderea de prezentul unanim acceptat de societate este un principiu fundamental. Sunt obsedati de originalitate, de modernism, de schimbare si, mai cu seama, de recunoastere. Desigur, intr-o oarecare masura, acest lucru este firesc si se explica lesne din punct de vedere psihologic. Insa legarea vatamatoare de persoane inflexibile, care nu le ingaduie nici o initiativa, nu garanteaza o dezvoltare fireasca.
Integrarea intr-o societate extrem de pretentioasa, labirintica, va mentine individualitatea persoanei numai daca sunt respectate sfintele institutii ale familiei si ale invatamantului. Precumpanitor este rolul Bisericii, insa el nu este unul care sa actioneze in chip silnic. Grupurile sociale contribuie, neindoios, la formarea personalitatii oamenilor. Permanenta sete a tinerilor, dorinta lor de a fi iubiti, din pacate ii duce adeseori in locuri cu totul "secetoase". Intregul sistem politic, economic si social nu face decat sa cufunde in anxietate si sa chinuie tanara generatie..

Un comentariu:

  1. Tinerii sunt viitorul tarii..unii insa obstructioneaza deschiderea lor ,uitand ca odata si ei au fost tineri si vorba autoarei chinuie tanara generatie.

    RăspundețiȘtergere