Puterea gandului



Zilele trecute am primit o dedicatie de la Grosso modo...uite ce spune ea:
. Iti dedic poezia lui Charles Baudelaire pe care o recitesc deseori, ca pe un punct de sprijin:


"Trebuie să fii mereu beat. Aici e totul: e singura problemă. Ca să nu simţi cumplita povară a Timpului care vă zdrobeşte umerii şi vă încovoaie la pământ, trebuie să vă îmbătaţi necontenit.Dar cu ce? Cu vin, cu poezie ori cu virtute, după cum vă e felul. Dar îmbătaţi-vă.Şi dacă uneori vă veţi trezi pe treptele unui palat, în iarba verde a unui şanţ, în singurătatea posacă a odăii voastre, odată beţia potolită sau dispărută, întrebaţi vântul, valul, steaua, pasărea, orologiul, tot ce aleargă, tot ce geme, tot ce se rostogoleşte, tot ce cântă, tot ce vorbeşte, întrebaţi ce oră e; şi vântul, valul, steaua, pasărea, orologiul vă vor răspunde: „E ora beţiei! Spre a nu fi robii martirizaţi ai Timpului, îmbătaţi-vă necontenit! Cu vin, cu poezie ori cu virtute, după cum vă e felul!” :)
Vorbeam si eu mai ieri despre terapia prin muzica,cum te poate incarca ,este extraordinar!te imbata,te inalta,te ameteste,te poarta pe culmi de vis....nu mai e necesara licoarea bahica,fericirea o simti intr-un sunet care ajunge la sufletul tau.. si ajung din nou la ce vorbea tot Grosso,intr-un articol,despre puterea mentalului,care ne manevreaza ca pe niste marionete.Totul e sa ne lasam mintea libera,ea poate asimila tot ceea ce fiinta noastra are nevoie pentru a fi mereu in forma.Emotia unei poezii iti poate crea o atitudine pozitiva,hai sa eliberam lista atitudinilor noastre cotidiene de factorii negativi,hai sa ne imbatam,hai sa ne iluzionam in momentele in care simtim ca totul este mai greu decat am crezut,iluzia si visul sunt temelia sufletului nostru spunea Sadoveanu,Doamne cata dreptate avea! nici Puskin nu era de alta parere,el spunea ca iluzia care ne exalta ,ne este mult mai draga decat  zece mii de adevaruri,pastrati mereu o cutiuta cu iluzii,imbatati-va la nevoie cu ele,iar daca ramineti in pana...blogul meu"cutiuta cu iluzii" va imprumuta cu draga inima  cate-o iluzie,poate fi umarul de urgenta in caz de asediu....nu abdicati,nu va lasati infranti,tot timpul D-zeu ne lasa o portita,folositi-o asa cum se cuvine.
O ploaie de ganduri bune sa plece spre voi,sa va aduca linistea si bucuria implinirilor.

7 comentarii:

  1. Multumesc,ganduri senine si bucurii sa ai draga Rappa_ru'!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos spus: "Totul e sa ne lasam mintea libera,ea poate asimila tot ceea ce fiinta noastra are nevoie pentru a fi mereu in forma."
    E ca o a doua definitie a sperantei. Tocmai ai schitat un zambet pe fata mea. )

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca am putut face asta draga Grosso,stii ce mult conteaza un zambet,pentru tine,pentru mine,ar trebui sa nu ne paraseasca cu una cu doua,oamenii care zambesc sunt mai luminosi,mai frumosi si te poti apropia mult mai usor de ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat articol!

    "...puterea mentalului,care ne manevreaza ca pe niste marionete".

    Timpul nu are de fapt nici o valoare. Noi ii dam valoare.
    Fara oameni isi pierde sensul si continutul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Dane,cand aprecierea vine de la tine,ma simt incantata.
    Timpul trebuie folosit in favoarea noastra,daca il privim cu pasivitate noi avem de pierdut.

    RăspundețiȘtergere