Muzică și machiaj


Conștient sau nu, din clipa în care ieșim în lume, purtăm deja cu noi mesaje făcute să-i lămurească pe ceilalți despre cine sîntem sau cine vrem să fim. Că e vorba de ținută, de cromatică sau de machiaj, dacă întregul e bine articulat, până și privitorul simplu, fără vocație de semiotician, înțelege nu doar cine ești, ci și care-ți sînt gusturile.
Dar poate machiajul să spună multe despre opțiunile tale în materie de muzică? Evident că da. Uită-te la fenomenul punk și răspunsul vine de la sine. Ochii machiați într-o grilă gotică - recunoașteți stilul smokey eyes, ten palid - te trimit în registrul Sex Pistols și compania.
Un machiaj conservator, evidențiat prin transparență și naturalețe, cu accente subliminale pentru atenție concentrată la nivelul ochilor te trimite în registrul jazz/blues. Picanteriile atașate prototipului de mai sus ( o spânceană ceva mai conturată, niște gene care umbresc aluziv irisul) împing lucrurile spre acid jazz.
Tonurile calde, satinate, chipul cu aer desăvârșit ca și cum ar fi gata pentru atenția fotografilor specializați în red carpet își recomandă purtătoarea drept o pasionată de R&B și soul.
Buzele roșii, pline, pasionale și ochii subliniați asumat, pomeții parcă răsfățați de soare și accentele de măsliniu ale tenului sînt indicii care duc spre zona latino.
Cum sună un make-up de superstar? E suficient să te uiți la chipul Madonnei sau la cel al lui Beyonce pentru a-i descoperi fabuloasele acorduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu