Milarepa


Iata amprenta piciorului marelui yoghin Milarepa care a trait in urma cu un mileniu, dar al carui nume este , intr-atat de incarcat de binecuvantari, incat este suficient sa-l pronunti, si acestea se revarsa asupra fiintei tale, si in prezent, la o mie de ani dupa el. Practicile Yoga Maha Mudra, a Marelui Simbol, creeaza posibilitatea transcenderii fenomenalitatii lumii, acum si aici. Yoga Marelui Simbol este o invatatura asupra Realitatii Ultime, care se transmite, ca orice invatatura despre Adevar, prin descendenta orala, de la Maestru la Discipol, cel mai ades, fara intermediul cuvantului. Maestrul poate transmite invatatura, pentru discipoli alesi de destin, si de la distanta, prin telepatie. In urma unei Initieri in Adevar, aspirantul realizeaza transcendenta mortii si atinge telul ultim si cel mai inalt : iesirea din Ciclul Karmic al Nasterii si al Mortii. Aceasta invatatura poate fi oferita doar de Maestrul care apartine unei succesiuni initiatice, si daca este perfect realizat spiritual. Discipolul poate aspira la initiere si la parcurgerea etapelor pe calea realizarii spirituale, doar daca a renuntat complet la lume si s-a daruit pe sine invatatorului.

2 comentarii:

  1. deci crezi in reincarnare? eu nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant!
    Am vazut acelasi lucru si la Topkapi, urma talpii lui Mahomed in piatra, dar de o dimensiune neobisnuit de mare. Apoi am vazut in desertul din Sinai urma mainii Sfantului Anton in stanca de la intrarea in pestera.

    Ca Milarepa sa se invredniceasca de un discipol, presupun ca discipolul trebuie sa urmeze o anume tehnica Yoga. Stii care?

    RăspundețiȘtergere