Chiar vrei sa mori?

Astazi stateam de vorba cu un bun tovaras,fiind suparat rau ca nu se mai descurca cu banii  imi zicea ca vrea sa moara.Dupa discutie am inteles ca nu numai el este in situatia asta,ci mai multi.Daca esti in aceasta situatie vreau sa iti pun cateva intrebari:


Au fost momente in viata ta cand ti-ai dorit sa mori? Cand nimic nu iti iesea si parca toate erau impotriva ta? Sau cand ti-ai fi dorit sa nu te fi nascut? Am auzit de foarte multe ori aceste cuvinte.Vrei sa-ti zic ceva?Nici cel mai credincios om nu isi doreste sa moara. Nici macar cei ce spun asta, nu isi doresc cu adevarat.
A trai e binecuvantarea. A trai in felul tau, cum iti place tie, nu cum le place altora. Să sti ca ai pentru ce lupta, sa iti doresti cu toata puterea ceva, asta te va face fericit la sfarsitul zilei.

“O lupta-i viata; deci te lupta / Cu dragoste de ea, cu dor. (..) Traiesc acei ce vor sa lupte / Iar cei fricosi se plang si mor” zicea George Cosbuc in poezia “Lupta vietii”. Astfel de poezii nu se invata in scoala.

Sa te intreb ceva: ti-e frica sa mori?

Atunci traieste!Pentru ca majoritatea doar există :)


de: http://clubul-meu.blogspot.com

3 comentarii:

  1. am trecut la un moment dat printr-o situaţie când chiar simţeam că nu-mi pasă dacă mor sau nu. Apoi am auzit la radio o melodie superbă şi, gândindu-mă la câtă muzică neascultată este, la câte filme am de văzut şi câte încă mai apar în fiecare zi, la câte lucruri sunt de spus, de scris, câte zâmbete şi câţi ochi frumoşi, câte cafele şi pahare de vin de băut cu prieteni dragi, buze de sărutat şi vise de visat... De atunci, abia aştept să mai trăiesc măcar înc-o zi..
    Sărbători fericite !

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos spus Ionutsk! Sarbatori fericite! :)

    RăspundețiȘtergere