Afla de ce scolile din Romania sunt de rahat!

Nu am sa vorbesc despre violenta,droguri si sex prin baile scolii,am sa vorbesc despre sistemul nostru scolar si pe ce este el bazat!


Unii ar spune ca scoala noastra este buna si ca avem copii care invata din toate cate ceva:istorie,matematica,romana etc.GRESIT!In Romania,de pe bancile scolii nu pleaca profesionisti,ci oameni plin de nimic,copii indoctrinati.Ce te invata prima oara la orele de antreprenoriala cand ajungi la liceu?Te invata sa-ti faci un CV,nu te invata sa-ti pui bazele unei afaceri,tehnici de marketing,riscurile unei afaceri si asa mai departe,nu,ei te invata sa fi un biet vanzator la chioscul din colt!
Cand ereati la orele de mate si intrebai profesorul"Domnule profesor,la ce imi foloseste ecuatia de pe tabla?",in loc sa-ti dea un raspunsul la intrebare iti zicea „Nu trebuie să iti foloseasca, trebuie să le ştii”.
Ma uit prin alte state,unde lumea o duce foarte bine,la americani de exemplu,isi aleg un domeniu in care vor sa lucreze in viata si ghici ce?Daca vor sa fie jurnalisti nu se vor duce la un curs de mate,pentru ca acolo iti alegi singur cursul si in ce vrei sa te specializezi.Asa se nasc profesionistii!
Nu zic ca daca ai cultura generala din toate domeniile e rau,nu,e rau atunci cand iesi de pe bancile scolii si in capul tau e o salata de mate,istorie si romana,salata cu care nu ai sa faci nimic!

3 comentarii:

  1. Pai cum e mai bine!?
    Sa ai o minte structurata, elastica, apta sa imbratiseze orice domeniu, sau una preformata pregatita pentru o nisa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mintea celor care ies din scolile romanesti(generala si liceu) nu este nici structurata si nici apta sa imbratiseze orice domeniu,este un terci,pentru ca nu inveti cate ceva din anumite domenii,inveti lucruri care nu iti folosesc in aproape nici un domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu si eu?poate ai dreptate,vad ca austrieci sunt mai sintetici,am tras cu ochiul la temele copiilor prietenei mele...dar mai vfreau sa-ti spun ceva,eu in copilarie am fost in timpul anului in Rusia,cu mama mea,si pentru ca scoala era vi-a-vis,mama a rugat-o pe directoare sa-mi dea voie la ore,asta asa sa nu rup legtaura cu scoala,sa-ti spun ceva?erau cu mult prejos noua,crede-ma!asta a fost impresia mea de copil,ba chiar si a profesoarei de matematica,care m-a laudat...ca acolo nu-mi trebuiau explicatii prea multe nici mie,deduceam!(n-am invata perfect limba niciodata, desi mama mea a fost rusoaica,nu mi-a placut,pur si simplu cum suna,mama vorbea ruseste cu mine si eu ii raspundeam romaneste,de la o vreme vazand ca nu-mi place,a incetat sa mi se adreseze in limba ei)...nu stiu cum e acum scoala romaneasca,dar pe vremuri,era apreciata,atat pot sa spun!

    RăspundețiȘtergere