Suporterii BANATENI


“Trasferte libere”: Suporterii BANATENI solidari cu ultrasii ITALIENI

autor: FrontPress 16.10.2012
Soporterii banateni au afisat duminica la meciul de Liga a V-a dintre AS Boldur si ASU Politenica Timiaoara (2-2) un mesaj in limba italiana, in semn de solidaritate cu omologii lor din Peninsula, care protesteaza impotriva unor legi liberticide. Initiativa banatenilor vine dupa ce in Italia au fost afisate peste 70 de mesaje cu textul “Deplasari libere”.
Aceasta campanie este practic o initiativa a ultrasilor italieni pentru a sensibiliza opinia publica cu privire la abuzurile care se comit fata de cei care vor sa insoteasca echipa favorita in deplasare. Daca nu ai “tessera del tifoso” (cardul de suporter), nu iti poti cumpara bilet la meciurile echipei din deplasare. Restrictia se aplica si sustinatorilor echipei din orasul in care se joaca partida, informeaza Revista Ultra. Asa au ajuns peluze mari si cu traditie ale Italiei sa fie reprezentate in deplasari de doar 5-20 de oameni la derby-uri odata frumoase, toti “tesserati” (care sunt priviti ca ultimii sclavi ai sistemului in Italia), niste clovni.
O alta varianta pentru cei care nu au acceptat cardul de suporter ar fi cumpararea de bilet la tribuna, insa in clipa in care isi fac simtita prezenta ca si grup de ultrasi sunt automat evacuati din stadion si primesc DASPO (interdictie), intre 3 si 5 ani.
Un apel anonim a fost lansat recent in Italia catre toate peluzele din toate ligile prin care suporterii sunt indemnati sa afiseze  mesajul “Trasferte libere” fie in oras, fie pe stadion, la meciurile jucate duminica, 14 octombrie. Sursa: FrontPress.ro
 

2 comentarii: