NATIONALISTII unguri


Steagul ISRAELULUI incendiat de nationalistii unguri

autor: FrontPress 25.10.2012
Un steag al Israelului a fost incendiat în faţa unei sinagogi din Budapesta de naţionaliştii radicali maghiari care participau la un marş organizat de partidul Jobbik cu ocazia marcării revoltei anticomuniste din 1956.
Incidentul a avut loc marţi în centrul capitalei Ungariei, în faţa sinagogii de pe strada Dohany.
La marşul naţionalist a participat şi liderul Jobbik, Gabor Vona, care a cerut public întreruperea relaţiilor dintre Ungaria şi Israel.
Ambasadorul statului evreu în Budapesta, Ilan Mor, a apărut într-o emisiune televizată şi a condamnat retorica antisionistă a lui Gabor Vona. “Forţele democratice ungare ar trebui să respingă aceste critici anti-israeliene de neacceptat”, a declarat diplomatul.
O reacţie a avut şi Ministerul de externe, care a ţinut să precizeze că instituţia se distanţează de opiniile Jobbik cu privire la Israel.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
 

2 comentarii:

  1. La cate pacate are Romania, cum oare de nu arde cineva in fiecare zi un stead al tarii noastre nu imi pot da seama...

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania nu reprezinta interes.Ce a reprezentat interes a fost luat. Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere