:: Un pas înainte, doi paşi înapoi!

Titlu: Un pas înainte, doi paşi înapoi!
Autor:: Mihai LEONTE
Articol: Un pas înainte, doi paşi înapoi!

Toţi ne batem capul degeaba pentru descifrarea dilemei "A FI SAU A NU FI" de stânga sau de dreapta? La fiecare 4 ani ieşim la vot, care iese!!! Adunaţi, toţi cei care votează reprezintă undeva peste 50% din 22 milioane. Adunând procentele, rezulta că, undeva, un sfert sunt de o parte a liniei politice si ceilalţi de cealaltă parte. Astfel ca circa 30% decid soarta a 70%, ceea ce este inechitabil. Tocmai bazându-se pe aceste trepte rupte s-a ajuns ca, de fapt, cei puţini sa fie mai tari. Despre o distincţie clara - dreapta-stânga - nu poate fi vorba in România. Noi, mulţimea ce ar trebui să decidem, ne batem singuri cuie in tălpi, şi asta ne costă de fiecare dată, după cum bine s-a văzut. Toţi politicienii vor să fie ,,şefi" de partid, preşedinţi cât nu încap în România, parlamentari, senatori. România are un parlament supra numeric raportat la numărul de locuitori si la PIB. Să privim şi la alţii şi vom vedea cum parlamentele sunt proporţionate, raportate la numărul de locuitori şi PIB. Când a existat cate o iniţiativă de schimbare, a fost distrusă din faza de început. Noi, cetăţenii de rând, ne putem bate capul oricât, nu vom reuşi să învingem anumite anomalii. Pentru a schimba ceva e foarte greu, daca nu imposibil. Nu sunt eu primul ce o spun, dar aşa va fi. Noi vom continua să ne ducem Crucea calvarului românesc încă mulţi ani. Generaţia tânără poate va reuşi, venind cu noi idei să înfrângă anumite inerţii şi peste vreo câteva zeci de ani, poate va fi altfel. Până atunci, răbdaţi români!
--
Visitor Ip: 195.242.245.179

2 comentarii:

  1. Bună Ziua !
    Domnului Mihai LEONTE !
    ~
    ÎNTÂMPLAREA ... a făcut ... Să VĂ Regăsesc şi aici (chiar dacă "doar" Vizitator !; important este ... SĂ FIM IMPLICAŢI !)
    ~
    Am citit articolul ... CINE SĂ SCHIMBE ? sau PE CINE ??
    Noi TOŢI ... trebuie să Ne Trezim ATITUDINEA ... pe care Au Avut Grijă ... să ne-o adoarmă !
    Tinerii "FUG" ... din ŢARĂ !
    În loc SĂ BATĂ CU PUMNUL ÎN ... MASĂ !
    ALĂTURI de Părinţii LOR !
    ~
    Toate COZILE DE TOPOR ... s-au perindat, ca să poată Să-Şi FACĂ LEGI...LOR, nu NOUĂ !
    ...în SHOGUN (ficţiune !) autorul ne descrie "Societatea Japoneză pe : ÎNCHIS/Deschis" ... ESTE ... O Idee !!
    ...în SOLARIENII (http://www.scribd.com/doc/30163/ Spinrad-Norman-Solarienii.URGENT.), autorul ne OFERĂ ... ALTĂ REŢETĂ !! N-ar strica ... să o Punem în Viaţă !
    ~
    Vă salut CU RESPECT !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am venit ca vizitator insa m-am alaturat ca postator deplin.

    RăspundețiȘtergere