:: Importanta familiei

Titlu: Importanta familiei
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto Che Guevara (1928-1967)
Vreau sa va atrag atentia prin articolele melem, ce important este mediul in care cresc copii chiar de mici.
In familiile unde sint neintelegeri, scandaluri, bautura sau infidelitate se imprima in felul adultilor de mai tirziu, aceste comportamente de nedorit.
Asa si la mine tata fiind vaduv, am locuit mai mult cu tata si cu fratii lui, de aceea am auzit de mica si chiar la serviciu sau la vecini povestin du-se mereu despre razboi. Aceste povesti erau spuse in grup restrins, caci chiar daca Stalin murise ramasese in constiinta fiecaruia ca nu trebuie povestit in gura mare, ca nu sintem multumiti cu toata jertfa noastra, ca am pierdut razboiul.
Asa ca mi s-a imprimat in minte lucruri la care, nu m-am mai gindit zeci de ani. Acum facindu-mi bilantul anilor si al copilariei, cum v-am mai povestit in sute de articole, parca m-am revoltat vazind diferenta uriasa, din comportamentul oamenilor de atunci, patriotismul lor nedisimulat si porcaria asta de democratie care a ucis in oameni cel mai frumos sentiment, sentimentul sacrificiului de sine.Faptul ca pentru dreptate esti gata la sacrificiul suprem.Acum la noi in tara este taman invers, hotii, criminalii, mincinosii si oamenii cu cele mai mari defecte sint date drept exemplu si noi trebuie sa luam de bun tot. Inclusiv prostitutia de toate feluriler carnala, morala, politica.
Cum am mai spus, cind a inceput revolutia din Cuba, toata ziua la difuzor, se dadeau comunicate despre luptele duse de revolutionari, in frunte cu Fidel Castro si Che Guevara cu Batista.
Tata ma obliga sa nu suflu, la buletinul de stiri si sa ascult si eu, la inceput nu voiam si era un chin pentru mine, sa stau cuminte, apoi am inceput sa fiu atenta.
Mai tirziu cum am mai spus despre Che, am aflat de la scoala de la fetele care, aveau surori la fac.la drept mai ales.
Ele acolo la facultate erau indragostite de revolutionarul Che si ne-au adus si noua o fotografie.
Ce mai, ne-am indragostit si noi, eu nu dar ca sa fiu si eu in rind cu ele, participam la discutiile inflacarate despre vitejia lui.In timp la difuzor, nu s-a mai vorbit despre Che, caci revolutia invinsese si acum la cirma Cubei era Fidel, Che refuzind postul de ministru.A plecat mai departe in Africa si la ajuns in Bolivia cu revolutia, unde a fost capturat si omorit.
Nu stiu cum am aflat si noi si ne-a apucat jalea mare ca, a murit revolutionarul nostru frumos si viteaz.Abia acum dupa rev.noastra am aflat ca, era insurat si avea si 4 copii.Cind a avut timp sa-i faca fiind mereu pe drum la revolutie? Stiam doar ca era medic.Si asa am vrut sa arat ca depinde mult, ce se vorbeste si ce se vede in casa pentru formarea unui om adult.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

4 comentarii:

  1. Asa este ! Cind eram adolescenta ma tineam de cird cu fetele si ne placea sa ne credem indragostite. Dar acum il apreciez la justa lui valoare din toate punctele de vedere. Cu drag, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Ziua !
    Doamnei Odorica Ion !
    ~
    Vă mulţumesc pentru articol !
    O parte din "el" ... îmi este de un real FOLOS !
    Nu pot să afirm că nu am auzit de (acest) Che Guevara ! Dar ... NU m-a interesat, în mod deosebit ! Prin dvs. acum aflu că a avut FAMILIE ! Deci ... un motiv în plus, pentru ca cineva, oricine, chiar după "moartea sa" ... să fie ... respectat !
    Toţi Oamenii ... "SE Zbat" ... să FACĂ ceva ! Fără de idealuri, fără "vise", "dorinţi" ... nimic ... NU Începe măcar !
    Nimeni nu ştie cu adevărat ... dacă este pe DRUMUL cel BUN ! CREZ-ul OMULUI, din păcate, ESTE ... uşor manipulabil ! Chiar când credem CĂ Discernem ! ... Noi depindem de TOT ce "CERNEM" !
    ... mersul ESTE ... o perpetuă CĂDERE !
    Iar MERSUL ... nu este specific plantelor (cu care NE ÎNRUDIM !)!
    Dar MAI ALES ... mersul, nu este specific ... "LEGUMELOR" !
    Căci - eu cred - că ASTA SUNTEM ... fără VISE, fără IDEALURI !
    Primul PAS, prima CĂDERE ... ESTE : IMPLICAREA !
    Restul ... Vine de la sine !
    ~
    Dumnezeu ŞTIE !
    ~
    uneori mă întreb: CÂT mai pot "cădea" ÎNCĂ ?
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos comentariu ati facut la articolul meu.Va multumesc si eu si va anunt ca am scris continuarea, poate mai interesanta ca primul articol.Inca odata va multumesc si ma bucur ca sint oameni interesati. Chiar daca ar fi un singur cititor pe luna sau an, eu tot as scrie numai pentru dinsul.

    RăspundețiȘtergere