ELEGANTA ANONIMATULUI

SCRISOARE DESCHISA LUI A. R., ANONIMA DIN ISRAEL CARE ONOREAZA NOTIUNILE DE "ANONIM" SI DE "DIALOG". 

Stimata A.R.,
In urma comentariului tau, argumentat cu date recente din domeniul arheologiei, precum si al raspunsului echilibrat prin care ai raspuns in comentariul urmator la articolul "DACI TRACI SI VARCOLACI - 7" doresc sa fac publice unele precizari fata de continutul intregii serii de articole postate. Iata: 

Accept evidentele dar nu accept distorsiunile sau mai bine zis tragerea spuzei pe o turta iluzorie. De exemplu in cazul de fata, nu ma deranjeaza sa avem noi, romanii, intaietatea unui spatiu locuit de o populatie migratoare straveche, care tocmai se sedentarizase in arealul gografic pe care il ocupam noi astazi, si asta deoarece ne aflam pe traseul (culoarul) unor valuri de migratie dinspre Podisul Anatoliei spre Europa, dar de-aici pana la a-i declara daci pe oamenii primitivi respectivi, despre a caror cultura de-abia reusim sa injghebam unele informatii.... e cale lunga si nesigura. Reconstituirea faciala a lui "Ion", executata dupa bucatile de mandibula gasite, ne arata un mix intre omul african si omul european modern. Deoarece Balcanii au fost poarta de intrare a lui Homo Sapiens, poate ca ar trebui, alaturi de celelalte popoare din Europa, sa ne cautam originile mai intai acolo.

Uite cum mi se par mie lucrurile in acest moment: teritoriul este una, iar populatiile ocupante ale acestui teritoriu, intr-un timp de 8 - 9.000 de ani, s-au succedat si s-au amestecat in acest creuzet dand nastere poporului roman de astazi, sunt alta. Britanii de ieri nu sunt britanicii de astazi, tot asa cum nici dacii de ieri nu sunt romanii de astazi, decat partial, cel putin din punct de vedere genetic. Fiecare neam vechi a suportat in timp amestecuri cu alte neamuri. Foarte putine popoare vechi isi mai pasteaza originile intr-o proportie mai mare sau mai mica, nealterate si printre ele ii putem identifica pe japonezi, evrei, chinezi, mongoli, indienii nativi americani din Alaska si pana in Tara de Foc, laponi, triburile primitive din Polinezia, Africa, aborigenii din Australia, cateva comunitati (enclave) din India si probabil ca mai sunt si altii. Toti ar avea dreptul la autoapelativul de "buricul pamantului",  nu numai noi "dacii". :)) 

Doresc sa-ti multumesc public pentru felul sobru si elegant in care intelegi sa dialoghezi ca Anonim si poate ca exemplul tau va fi inteles si de catre unii anonimi care isi gasesc satisfactia in a manji si infecta blogurile prin care trec si in ale caror comentarii pestilente isi defuleaza tensiunile si isi exhiba mizeria mentala. 
Felicitari pentru excelenta, oricine ai fi! 

Cu complimente, 
Dan Ioanitescu 

Sursa foto

4 comentarii:

  1. Dan,
    spune-mi şi mie, sunt doi (două) "anonim", că nu reuşesc să înţeleg ce se întâmplă...
    Îmi pare rău de faptul că te-a dus "fiştecine-o fi", într-o situaţie... dificil de gestionat...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana draga,

    Acum chiar ca nu ai are importanta. Oricine ar fi fost, pacatul lui sa fie! Nu m-am gasit in niciun fel de situatie dificila. Am avut de ales intre a ignora, a admite sau a riposta. De obicei nu bag in seama rautatile si incerc sa fiu cat mai tolerant, caci face bine tuturor. Am avut ca orice om, un moment, o nevoie de riposta, in care am respins o murdarie, un atac la persoana. Poate ca nu ar fi trebuit sa o fac... nici acum nu stiu daca am procedat bine sau nu. Eram si tensionat, caci tata, Dumnezeu sa-l odihnesca, era in coma, eu eram fugarit prin spitale farmacii, etc... Se pare ca deocamdata lucrurile s-au oprit, asta in cazul in care nu a fost vreo farsa venita intr-un moment nepotrivit, din partea vreunui prieten de pe net.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Dan,
    ce pot să zic...Dumnezeu să-l odihnească în pacea absolută, în care a plecat.:(
    Noi să ne vedem de-ale noastre, că asta-i viaţa.
    Acum că te-ai liniştit, mai treci pe la noi că ai rămas un pic în urmă şi mie cel puţin, îmi lipsesc comentariile tale.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc,
    Mai am putina alergatura si-mi voi relua vechile obiceiuri.

    RăspundețiȘtergere