:: Românii mănâncă bio-ciuciu

Titlu: Românii mănâncă bio-ciuciu
Autor:: Sictireli
Articol: Băi, ce ne mai place să o frecăm la rece, să dam cu ea de gard, să o trântim de asfalt cum că suntem cobaii Europei, că se experimentează pe noi toate toxinele din lume, că halim anti-bio, că mai nou găina este stresată şi cacă ou cu gălbenuş toxic...
Vorbim discuţii la tv. Tot soiul de specialişti vin să-şi dea cu părerea, să ne sperie cu horrorul, să ne explice cum crăpăm cu zile dacă mâncăm ce găsim pe tarabe. Dar niciunul nu vine să spună că facem asta de vreo 40 de ani încoace dintr-un motiv simplu. Numele de cod este: Sărăcia. Condimentată din plin cu foame de bani, băieţi, foame de bani.

Nu vă repeziţi cu colţii în mine. Când am zis că băgăm în noi substanţe toxice de 40 de ani, am fost amabil cu voi. Eu ştiu din sursă sigura-sigura că încă de prin 1980 se foloseau substanţe de sinteză, de exemplu, pentru creşterea şi înroşirea tomatelor în mod forţat. Aveam un coleg de serviciu care se ocupa, printre altele, cu agricultura. Tac-su avea o suprafaţă mare de teren pe care cultiva legume şi pepeni. El îmi spunea că mergea la Bucureşti, cumpara un bidon dintr-o substanţă. Îmi spunea: Bă, să fiu al dracu, nu credeam. Pun cu pipeta o picătură la codiţa roşiei, care este cât o nucă, şi în trei zile creşte şi se înroşeşte. Numai bună de vândut pe piaţă. Aşa că, ce tot o aruncăm de la unii la alţii.

Păi, să fii prost să ai bani şi să manânci bălegar. Acceptăm toate ştifturile ieftine din import pentru că maţul cere să fie umplut. Guvernanţii (nu numai cei din România) au de ales să producă hrană în cantităţi industriale să potolească stomacul celor circa 5,5 miliarde de oameni care nu au cu ce plăti mâncarea ecologică sau să înfrunte furia nehaliţilor. O furie devastatoare. Regula de aur este: conştiinţa trece prin stomac. Vrei să ai linişte în ţară? Dă-i bizonului furaje. De unde-i dai, că ai doar un balot, 100 de prieteni pe care trebuie să-i serveşti şi 22 de milioane de solicitări? Serveşti camarila şi apoi intri în laborator şi modifici genetic produsele. Cine are bani, cumpără bio, cine nu are bani cumpără bio-ciuciu.

Dacă ne interesează starea de sănătate a naţiei, nimic mai simplu decât creşterea nivelul de trai. Românul va avea bani să trăiască BIO. Restul este gargară ieftină. Cum creşti nivelul de trai, cu ce, cu cine? Ei, astea sunt alte întrebări. Vreţi răspunsul rapid, de la mine, acum, în momentul iemdiat următor? Iete coleaşcă respondent: GUVERNARE BIO.
--
Visitor Ip: 78.96.26.92

2 comentarii:

  1. Mi-aminteste de schita lui Ilf si a lui Petrov care se numea "saracie". Excelenta schita lor, dar si articolul tau. :)

    RăspundețiȘtergere