Nastere din nou

Între Farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntas al Iudeilor. Acesta a venit la Isus, noaptea, si I-a zis: “Învatatorule, stim ca esti un Învatator, venit de la Dumnezeu; caci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, daca nu este Dumnezeu cu el.” Drept raspuns, Isus i-a zis: “Adevarat, adevarat îti spun ca, dacă un om nu se naste din nou, nu poate vedea Împaratia lui Dumnezeu.”” Ioan 3: 1-3

Asemenea lui Nicodim si tu poti fi contrariat de afirmatia ca trebuie sa te nasti din nou pentru a dobîndi viata vesnica; nu-i asa?

Se poate sa te consideri un om religios, sau chiar sa mergi la biserica si chiar sa traiesi o viata respectabila si frumoasa. Sau poate te consideri o persoana buna si inteligenta. Cu toate acestea, vreau sa îti spun un lucru si ma voi folosi de cuvintele Domnului Isus pentru aceasta: „dacă un om nu se naste din nou, nu poate vedea Împaratia lui Dumnezeu.”

Ceea mai mare nevoie a lui Nicodim a fost aceea de a descoperi nevoia pentru Domnul Isus Hristos. Aceasta nevoie de salvare este aplicabila oricarui om de pe suprafata pamîntului. Si aici esti inclus si TU! Dar, atît timp cît vei urmari doar lucrurile de aici, nu vei reusi niciodata sa ajungi la capat de linie înspre Dumnezeu.

Lumea îti ofera atîtea lucruri care par sa aduca satisfactie si de aceea alergam mereu dupa ceea ce noi consideram ca ne va aduce liniste inimii. Si acestea pot fi: o avere mai mare, o casatorie fericita, copiii, sau o cariera plina de succes. Dar nu-i asa ca atunci cînd ai toate aceste lucruri tot simti ca îti lipseste ceva, ca înca mai este o gaura mare în sufletul tau ce pare a fi tot mai adînca?

În Proverbe 27: 20 citim: „tot asa nici ochii omului nu se pot satura.” Inima omului are dorinti ce nu pot fi satisfacute de lucrurile trecatoare dupa care alergam si pe care le cîstigam.

Despre aceasta nevoie a inimii i-a vorbit Domnul Isus lui Nicodim. Dumnezeu îti vorbeste si tie astazi despre aceeasi nevoie a inimii tale. Ai nevoie de o nastere supranaturala, de sus, de o nastere spirituala pe care o numim mîntuire în numele Domnului Isus Hristos.

INIMA OMULUI ARE O NEVOIE CE NU POATE FI SATISFACUTA DE LUCRURILE TRECATOARE ALE ACESTEI LUMI.
..de pe misiune.ro

Un comentariu: