Dragostea si Craciunul

Dacă îmi împodobesc casa ca nimeni altcineva, cu panglici de mătase, cu seturi de beculeţe ce-ţi iau ochii cu pâlpâirea lor sau cu baloane vesele ce-ţi aduc zâmbetul pe buze, dar nu-mi exprim dragostea faţă de cei din familia mea, nu sunt decât un alt decorator, mai mult sau mai puţin talentat.
Dacă robotesc până la epuizare în bucătărie, pregătind mese îmbelşugate, frământând cozonaci pufoşi şi înmiresmaţi şi aranjând apoi ca nimeni altcineva masa de sărbătoare, dar nu-mi exprim dragostea faţă de cei din familia mea, nu sunt decât un simplu bucătar.
Dacă mă ofer să ajut la cantina socială, să colind la azilul de bătrâni şi dacă dau tot ce am în scopuri caritabile, dar nu-mi exprim dragostea faţă de cei din familia mea, nu-mi foloseşte la nimic.
Dacă împodobesc bradul cu îngeraşi argintii şi fulgi de zăpadă făcuţi cu migală, dacă particip la serbări, onorând nenumăratele invitaţii ce mi se fac, dar nu mă gândesc la naşterea lui Hristos, nu-mi foloseşte la nimic şi nu am pătruns adevăratul sens al sărbătorii.
Dragostea se opreşte din gătit ca să îmbrăţişeze copilul.
Dragostea se opreşte din împodobitul casei ca să dea un sărut celui drag şi să-i spună „Te iubesc”.
Dragostea nu pizmuieşte pe cel care a pus pe masa împodobită de sărbătoare farfuriile din cel mai fin porţelan şi tacâmurile de argint.
Dragostea nu le face daruri numai celor care pot să dăruiască la rândul lor, ci se bucură să dea în primul rând celor care nu au din ce să dăruiască.
Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.

4 comentarii:

  1. Dragostea nu cade niciodata!,
    cum bine spunea apostolul Petru in Epistola lui catre Corinteni.

    Eu cred ca orice gest bun, nobil, cat de mic, va atrage de la sine unul tot bun, insa mai mare, inzecit mai mare!
    Daca il lasam si pe cel mandru sa daruiasca celor saraci si batrani, macar se va face un bine pe o parte...si stiu, din cazuri concrete... ca, in timp, mandria va disparea. Poate nu anul acesta, nici la anul, dar omul evolueaza in timp, ii trebuie timp, trebuie sa i se dea timp sa se schimbe... nu atragandu-i atentia asupra cusurului sau, ci sa ai rabdare sa vina din interiorul lui

    Stiu ca nu avem timp, rabdare, insa rabdarea e o virtute foarte mare, asa cum mandria e un defect mare :)

    Dragostea sau Iubirea e cel mai important lucru pe care l-a adus Iisus pe pamant si pe care se bazeaza tot crestinismul.
    Ce ne-am face noi, oamenii, fara iubire?

    RăspundețiȘtergere
  2. Care e diferenta dintre dragoste si iubire?
    Cineva, de curand zice intr-un post ca Dumnezeu este dragoste iar prin alte parti am vazut ca Dumnezeu este iubire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sinonime... desi, din punctul meu de vedere, dragostea imi suna mai carnal, mai material, iar iubirea - o aripa a sufletului? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam asa vad si eu alina,dar,vorba autoarei,fara iubire nimic nu e ca lumea....iubirea face totul!este cel mai frumos dar pe care D-zeu ni l-a lasat noua pamintenilor.

    RăspundețiȘtergere