:: Cotcodasfera (3)

Titlu: Cotcodasfera (3)
Autor:: Gmx
Articol: A trecut mult timp de când nu am mai scris despre Ferma Cotcodăsfera. Adevărul este că mă cam călcau pe nervi cârcotelile găinilor, mereu nemulţumite, aşa că m-am hotărât să le ignor. Dar azi am primit o veste tristă. Baba Floarea a murit ieri de inimă rea când a aflat de rezilierea contractului cu firma SC...SRL (care colecta ouă pentru prepararea vaccinului împotriva gripei porcine). Cică nu mai aveau nevoie de ouă, gripa a dispărut ca prin farmec de când mass media a uitat de această boală periculoasă.

Nepotul moştenitor a hotărât să păstreze ferma, dar trebuia să ia câteva măsuri ca să reducă cheltuielile şi să mărească producţia. Prima parte a fost uşor de dus la îndeplinire, a tăiat două-trei sporuri şi a redus raţia de grăunţe, dar..cu partea adoua a fost mai greu. Găinile nemulţumite au început să cotcodăcească nervoase şi au ameninţat cu greva generală. Stresul găinilor s-a transmis şi la ouă şi din această cauză nu le-a mai putut vinde la un preţ bun.

Trebuia să facă ceva ca să aibă profit. Dar ce? I-au venit câteva idei, dar nu ştie pe care să o pună în practică, pentru că toate sunt geniale (părerea lui):

1. Să concedieze 5 găini şi să angajeze un cocoş (metoda capitalismului tradiţional)

2. Să concedieze 10 găini şi pe celelalte să le forţeze să dubleze numărul de ouă (metodă americană)

3. Să proiecteze găinile să fie de 4 ori mai mici (consum redus de hrană) şi să producă de două ori mai multe ouă (metodă japoneză)

4. Să proiecteze găinile astfel încât să trăiască 10 ani, să mănânce o dată pe lună şi să meargă singure la piaţă să îşi vândă produsele (metodă germană)

5. Să concedieze toate găinile şi coteţele să le închirieze altor ferme (metoda elveţiană)

6. Să concedieze toate găinile, apoi să facă un împrumut la stat cu care să angajeze 20 cocoşi (pentru carne). Următorul pas este să acceseze fonduri structurale U.E. necesare pentru construirea unei vile pe care o să o declare coteţ de găini (metoda fermei Mărgelatu)

Care din cele şase metode credeţi că este cea mai eficientă?
--
Visitor Ip: 79.113.152.128

3 comentarii:

  1. Buna Ziua !
    Spre Gmx (Vizitator) !
    ~
    Va rog, ... am citit acest ":: Cotcodasfera (3)", dar pentru O Parere mai generala, va rog, la urmatorul dvs. articol, in partea finala, precizati (ca adrese !) ... celelalte contributii pe care le-ati avut ... AICI ... in 100 Ro !
    Apoi, la fiecare articol ... precizati (la sfarsit) pe cel anterior !
    Pentru cei intradevar INTERESATI, dar "grabiti", ESTE o cale mult mai rapida ... decat "cautarea ... pe Coloana Gadget" (asa o numesc ... eu, imi cer iertare !)
    ~
    Da ... sa nu uit: Frumos articol !
    Asa-i ROMANUL ... (si e bine !) ... FACE Haz ... de Necaz ! ... Si TRAIESTE !
    ~
    Va Iubesc ! ... sunteti Om !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă rog Să Mă Iertaţi !
    Am apăsat "grăbit" ... şi am uitat de DIACRITICE !
    Îmi cer scuze ... NU am vrut să vă jignesc !
    Eu consider ca FOARTE important, modul CUM cineva "SE Adresează" ... altcuiva !
    Iar RESPECTUL (inclusiv ... "de SINE" !! !!) ... presupune ... Vorbirea CORECTĂ !
    DACĂ SUNTEM ROMÂNI ... FOLOSIM DIACRITICE !
    ... fără "ELE"(diacritice) ... suntem ROBOŢI !
    ~
    Încă O DATĂ: Îmi cer Iertare ... pentru Impoliteţe !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Gmx,
    toate "bune şi frumoase"!
    Mai "cotcodăcesc" şi eu ceva: "să scoatem o lege prin care patronii-fermierii să-şi screamă singuri ouăle, să şi le numere personal... să şi le prăjească, apoi să şi le mănânce...singuri"
    = 0 cheltuieli, banii împrumutaţi să-i păstreze unde-or vrea,
    să-i toace cine-o urma ...!

    RăspundețiȘtergere