:: Blogenciclopedia -31 – Scaderea libidoului

Titlu: Blogenciclopedia -31 – Scaderea libidoului
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro/?p=3378
Articol: LÍBIDO - Termen folosit de psihanaliști pentru dorința satisfacerii instinctului sexual - (Med.) Dorința de satisfacere a instinctului sexual

O treime dintre femeile cu vârsta de peste 35 de ani, se confruntă cu o adevărată criză sexuală – nu mai vor să facă sex şi nu ştiu de ce.

Spre deosebire de bărbaţi, libidoul femeilor este altfel, variază şi depinde de orice – de hrană, de stare, de perioada lunilor, a anului şi a decadei (!)

Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, corpul lor produce tot mai puţin testosteron, hormonul responsabil pentru dorinţă şi excitaţie. O femeie de 60 de ani, spre exemplu, are numai jumătate din nivelul de testosteron pe care îl avea la 20 de ani.

Emoţiile joacă un rol forte important – dacă o femeie este deprimată, dorinţa ei de a face sex scade.

Pentru că o viaţă sexuală plină de satisfacţii este esenţială pentru a trăi mult şi a te simţi bine, este cu atât mai important ca peste 30-35 de ani, femeile să aibă un libido activ. Şi, având instrumentele "necesare," nu există motive să nu fie aşa.

Principalele cauze ale scăderii libidoului

- factori hormonali – hormonii din pilulele contraceptive scad libidoul femeii
- factori emoţionali – dacă o femeie este deprimată, de exemplu, pastilele antidepresive nu o vor ajuta la creşterea libidoului ci, dimpotrivă, efectul secundar al acestora este de scădere a dorinţei
- stresul şi siguranţa – o femeie în vărstă de 40 de ani, spre exemplu, care este implicată într-o relaţie, are libidoul mai crescut decât o femeie de aceeaşi vărstă aflată în căutarea unui partener. Explicaţia este că, trăind într-un mediul mai sigur (relaţia), este mult mai puţin stresată
- o femeie îşi poarte pierde libidoul dacă nu este fericită în relaţie - femeile analizează tot, cel mai mare organ sexual al lor fiind creierul. O femeie care nu se simte legată de partener, nu va face sex.
- durerea în timpul actului sexual, imposibilitatea de a avea orgasm sau alte probleme medicale

Soluţii pentru reglarea libidoului:

- reglarea hormonală
- organizarea responsabilităţilor în familie – femeile ar trebui să înveţe să nu mai pună totul înaintea lor – trebuie să delege sarcini gospodăreşti, să-şi facă timp şi pentru ele
- imaginea de sine – joacă unul dintre cele mai importante roluri – şi, de reţinut, cele mai multe femei au această problemă. Este important de ştiut că bărbaţii nu observă defectele care le obsedează pe femei decât dacă ele le atrag atenţia. Bărbaţii şi femeile văd lucrurile în mod diferit: femeile văd acele reviste de modă cu imagini ale femeii de multe ori nerealiste.
Exerciţiu: priveşte-te goală în oglindă şi admiră-ţi silueta frumoasă, fără a te uita imediat la defecte: o să vezi ce vede EL.
Femeile trebuie să înveţe să gândească altfel, ca să aibă o imagine plăcută despre sine. Bărbaţii văd doar "imaginea de ansamblu".
- durerea în timpul actului sexual nu trebuie neglijată niciodată – trebuie apelat la un medic fără întârziere
- consilierea maritală cât mai repede din momentul apariţiei problemelor – în caz contrar, multe cupluri ajungând la divorţ chiar
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu