:: Ana Pauker supranumita" Stalin cu fusta "

Titlu: Ana Pauker supranumita" Stalin cu fusta "
Autor:: Odorica Ion
Articol: Nascuta la Codaesti, Vaslui in 1993 intr-o familie de evrei saraci,a fost profesoara de ebraica in Bucurtesti.Fratele ei, mai mic Zolman a devenit sionit, ea Ama s-a orientat spre socialism.In Franta l-a cunoscut pe activistul comunist Marcel Pauker, cu care s-a casatorit.Au fost amindoi arenstati, apoi au plecat in Elvetia. de acolo in Fracnta, unde a devenit instructoare a Cominternului.La intoarcerea in Romania,in 1935 a fost arestata si condamnata la 1o ani de inchisoare. In 1941 a fost schimbata cu Mos Ion Codreanu, arestat in URSS dupa ocuparea Basarabiei la 28 iun.194o.La rusi sotul ei Marcel a fost executat din ordinul expres al lui Stalin, la 16 aug.1938 ca spion al occidentului.Acest fapt nu a zdruncinat credinta Anei in comunism si loialitatea fata de rusi.Se stie sigur ca a fost amanta lui Stalin(tusea si junchiul).Poate Stalin a inlaturat un rival.
Ana s-a intors in Romania in 1944,pe tancurile rusesti, in uniforma militara sovietica, impreuna cu Walter Roman tatal cunoscutului Petre Roman, dupa ce artmata rusa a intrat in tara.
In 1947 a fost aleasa, ministru de extern si vice-primministru.In aceasta calitate a semnat cedarea de catre Romania rusilor, Insula Serpilor.I se spunea Stalin cu fusta.A participat activ pentru, impunerea in Romania a unui sistem bazat pe crima si faradelege.Cazul Ecaterinei Gata care a spuipat-ope Ana Pauker la interogatoriu i s-au smult sinii cu clestele, a fost violata si ucisa.
Si pentrui evrei Ana e imaginea negativa care a calcat in picioare drepturile cetatenilor.A fost inlaturata de la putere in 1952, din ordinul expres al lui Stalin, care nu a vrut in tara, o evreica asa periculoasa.S-a speriat si el saracul, de Ana a noastra.Apoi a lucrat ca traducatoare de lb.franceza si germana la Ed.Politica.La incinerarea ei dupa moarte, in 196o, a fost de fata Ghe.Ghe Dej.
A fost reabilitata dupa 1965, de catre Ceausescu.Marcel si Ana au avut 3 copii:Tanio, Vlad si Tatiana.(va amintiti ca am scris ca nu permitea ginerelui sa-i se adreseze decit cu "tovarasa Pauker". Sic!
Aceasta este istoria adevarata, a cosmarului comunismului. Istorie tinuta ascunsa si acum. De ce oare?
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu