:: De ce va fi Crin Antonescu presedintele Romaniei in 2014?

Titlu: De ce va fi Crin Antonescu presedintele Romaniei in 2014?
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Fiindca merita, ar fi cel mai scurt si cuprinzator raspuns.In viata, treburile nu sunt nici simple, nici scoase din context, uneori nici scoase din dosare.
Ieri, spuneam, off the record, că la alegerile PSD de astăzi România va avea surpriza să vadă un nou preşedinte al acestui partid important pe scena politică românească.
Important pentru mine, fiindcă locuiesc în această ţară, este cine devine viitorul candidat la presedenţia României din partea PSD.
Mircea Geoană îşi doreşte până la vanghelizare această funcţie, care să-i permită să se mai lovească o dată de flacăra mov, fără Băsescu, trecut de două mandate şi lipsă în acel moment, din 2014 la duelul prezidenţial.
Victor Ponta se bazează nu doar pe soţie şi socru, ci şi pe creşterea lui firească în peisajul politic, susţinut de guru-ul său Năstase, de Mitrea, Mazăre etc.

Le spuneam de asemenea gazetarilor giurgiuveni că, dacă astăzi Vanghelie nu-l aleargă pe omul de supraveghere a voturilor lui Ponta şi dacă ai lor vor fura mai mult ca ai lor, incertitudinea referitoare la vot va pluti în aer. Cu certitudine, baronii îşi vor fi stabilit cu cine şi pentru ce vor vota electorii lor judeţeni, obosiţi de drum şi zăpăciţi de numărul mare de nume puşi pe liste, cu certitudine fiecare votant PSD-ist are deja lista scurtă cu favoriţii şefului de delegaţie deveniţi ai lor. Singura problemă, care mai schimbă un nume pe ici pe colo, dincolo de plictiseala dată de discursurile multor lideri PSD, este luarea de cuvânt a lui Ion Iliescu, un brand, cum s-a autodefinit. Iliescu a vorbit de "slăbirea fibrei competitive şi a credibilităţii" partidului şi a acuzat unii lideri ai partidului, fără a da nume, că "fac concesii păguboase " şi abandonează principiile social-democrate.

El a spus că în ultimii ani s-a manifestat în partid "tendinţa de promovare a unor oameni cu bani". Iliescu a menţionat că nu promovarea în funcţie de resursele financiare este o problemă în sine, ci faptul că asta a devenit un obicei, o manieră "predilectă a celor cu bani şi a "protejaţilor" acestora.
"Obsesia unora de parvenire cu orice chip, pe orice căi, îşi pune amprenta asupra comportamentului în partid. Au intrat în partid tot felul de arivişti, atraşi în partid nu de crezul lor social-democrat, ci pentru a beneficia de avantajul de a fi membri de partid, ei fiind primii care au dezertat şi vor dezerta atunci când carnetul de membru nu le mai aduce niciun avantaj", a spus el.
Poate acest discurs, alături de glumele autoironice gen trebuie să vină un bătrânel de 80 de ani ca să aducă întărirea fibrei etc., cât şi acuzele sale, în aplauzele sălii, la "manelizarea şi grobianismul" care au fost încurajate în partid, mai pot schimba câte ceva în ceea ce priveşte alegerile lor. Ceea ce se vede la televizor dă însă senzaţia unui partid în scădere, a unui partid cu prea multe voci, a unui cor, lipsit de lider, de solist.
Desigur, deocamdată, din această stare de lucruri se pare că cel mai pomenit ca şi câştigător este aminit Traian Băsescu şi PDL . Dar permiteţi-mi să rămân la ideea mea dintru început, din tot ce se întâmplă în acest moment în România politică şi socială, cetăţenii români pot vedea că PNL este un partid de oameni serioşi, iar Crin Antonescu merită să fie viitorul preşedinte al acestei ţări.
Nu doar fiindcă între certurile PSD-iste, vangheliada PDL-istă, care se întâmplă acum în toate judeţele ţării şi chiar la conducerea ţării,( să nu uităm limbajul la fel de colorat şi deloc academic al lui Traian Băsescu în public, nu între prieteni) şi eleganţa lui Crin Antonescu este clar ce este de ales, ci şi datorită unei cu totul alte viziuni referitoare la conducerea ţării şi nu la jefuirea ei şi spolierea cetăţenilor neoranjaţi, cum se întâmplă în acest moment.
--
Visitor Ip: 213.233.101.74

3 comentarii:

  1. In politica asta e tare nasoala treaba. Cum o dam, nu o nimerim.Geoana nu e bun ca il are in spate pe Vanghelie. Ponta nu e bun ca il are in spate pe Mitrea. Antonescu nu e bun ca il are in partid pe Patriciu.
    Uof...eu cu cine votez?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Geoana a trecut deja peste doua esecuri...sper sa nu mai incerce draga Cora...

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Vizitator,

    Este duios ce sustii tu, dar din pacate singurele lucruri pe care politicienii le fac foarte serios sunt furtul si minciuna.
    Stii de ce va fi Crin Antonescu presedinte? Pentru ca lipsea unul fara coloana vertebrala, croit dupa chipul si asemanarea votantilor, din suita celor pe care cartea de istorie a Romaniei ii va pomeni in treacat: Ceausescu, Iliescu, Constantinescu si Basescu. Cel putin regalitatea a mai inviorat putin istoria, pe cand astia.... sa ma ierte Dumnezeu! :))
    Nu sunt regalist, ci realist. :))

    RăspundețiȘtergere