Ghiță



Câteva zile în urmă Feri ne ruga să scriem ceva despre Crăciun. Nu reacționez prea bine la teme date, de cele mai multe ori de frică: dar dacă nu cuprind tot, trebuie să mă gândesc. Grija față de ceea ce voi întreprinde vine din teribilul meu obicei de a greși.
Este dimineață devreme, creierul meu nu prea poluat, cel puțin nu la fel ca de obicei, am avut timp să găsesc ceva interesant de scris. Și cum Crăciunul este în totalitate legat de cârnați, de caltaboș, de piftie, m-am gândit să îl salvez pe Ghiță.
Luni bune în urmă am găsit pe Realitatea.net acest material preluat de pe Animal Planet. M-a schimbat în totalitate. După ce l-am văzut am încetat să mai mănânc porc. Numai gândul mă înfioară. De aceea m-am gândit că poate voi face bine prezentându-l. Nu sunt sadică, nu vreau să vă produc sentimentul pe care îl am de fiecare dată în fața unui galantar cu mezeluri ... ci vreau să vă fac să vă gândiți la acest purcel ca la un cățel, o pisică, un căluț pe care, cu siguranță, nu îi veți mânca.
Hm, se apropie Crăciunul, îl veți mânca pe Ghiță? Eu nu!

5 comentarii:

  1. E trista soarta lor,traiesc putin,nu stiu ce sa spun,n-o sa tai anul acesta porc ca sunt in alta in alta tara dar,carne tocata e nevoie pentru sarmale,chiftelute si alte produse..ca doar n-o sa mancam numai pasare de Craciun si Anul nou,mai ales de Anul nou nici nu-i indicat cica iti zboara norocul...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mananc foarte multa carne de porc...ma axez mai ales pe carnea de pui,e mult mai sanatoasa si benefica.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) îmi zboară norocul, tasha? :) bine măcar că nu zboară prea departe, găinile nu ajung prea departe. :) singurul necaz de care am parte este lipsa de fier ... înainte mancam și eu, de aproape un an nu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Selena,vorba vine,maninca spanac,brocolli,salata verde...sa recuperezi..:)

    RăspundețiȘtergere
  5. știu și la prima și la a doua :) ca și cu geografia, nu? trebuie să public zilele astea și la geografie. :)

    RăspundețiȘtergere