Rasism

HARTA celor mai “RASISTE” tari din lume: ASIATICII pe primul loc. Vezi situatia in ROMANIA

autor: FrontPress 17.05.2013

caine rasistUn studiu realizat de World Value Survey, care măsoară gradul de toleranţă al cetăţenilor din 80 de state de pe Mapamond, a fost publicat recent în Washington Post. Topul ţărilor “rasiste” a fost realizat pe baza procentului dintre respondenţii din fiecare ţară care nu doresc vecini din alte rase. Surprinzător pentru unii, statele occidentale unde albii sunt încă majoritari sunt printre cele mai tolerante din lume. Pe de altă parte, cei mai intoleranţi ar fi asiaticii şi arabii.
În Estul Europei şi în Balcani, România, Ungaria, Serbia şi Rusia se află pe la mijlocul clasamentului, cu 15-19,9 la sută dintre respondenţi nedorind vecini de culoare sau mongoloizi. Republica Moldova, Turcia şi Bulgaria sunt situate cu un loc în faţă, cu un procent de 20-29,9 la sută.
Cei mai intoleranţi sunt chinezii din Hong Kong (71,8 dintre ei nu doresc vecini din alte rase), iordanienii (51,4) şi indienii (43,5).
Printre statele cele mai tolerante sunt Canada, SUA, Australia, Marea Britanie, Brazilia, Norvegia, Suedia, Argentina şi Columbia, unde persoanele care nu doresc să locuiască lângă persoane din alte rase variază între 0 şi 4,9 la sută din populaţie.
Legat de această situaţie, cotidianul britanic Daily Mail atrage atenţia asupra faptului că occidentalii ar putea să-şi ascundă părerile “rasiste” şi să fi minţit la întrebările din cadrul studiului. Deasemenea, cei de la Washington Post susţin că americanii au fost “educaţi” să nu-şi declare public preferinţele rasiale. Sursa:FrontPress.ro
harta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu