Condamnati

Musulmani din Franta CONDAMNATI pentru ca au imbracat un copil cu un tricou “JIHADIST”

autor: FrontPress 23.09.2013

franta musulmanaO mamă şi fratele său, care au trimis un copil în vârstă de trei ani la şcoală îmbrăcat cu un tricou pe care scria “Sunt o bombă” şi “Jihad, născut la 11 septembrie”, au primit pedepse de închisoare cu suspendare şi amenzi în Franţa, vineri, la Nimes.
Mama, Buchra Bagur, a fost condamnată la o lună de închisoare cu suspendare şi 2.000 de euro amendă, iar fratele, Zeyad Bagur, la două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 4.000 de euro pentru apologia crimei de către Curtea de apel din Nimes, conform unor surse judiciare.
În aprilie, mama, o secretară în vârstă de 35 de ani, şi unchiul copilului, un angajat în restaurări în vârstă de 29 de ani, au fost achitaţi în primă instanţă, iar parchetul, care cerea atunci o pedeapsă la aprecierea tribunalului, a făcut apel la această decizie.
“Trăim într-o epocă ciudată. Asistăm la evocarea fără reţinere a terorismului. Nu vreau să văd acest gen de inscripţii în şcoli sau tribunale”, a pledat atunci ministerul public.
Tricoul i-a fost dat copilului de către unchiul său, care s-a apărat declarând că a făcut o glumă proastă. “Nu văd unde este răul”, a declarat acesta atunci. “Termenul «sunt o bombă» este folosit de toată lumea. În ceea ce priveşte Jihad, născut la 11 septembrie, este vorba în realitate de numele şi ziua sa de naştere!”.
În apel, curtea a mers mai departe de cererea parchetului general care solicitase doar amenzi la audierea de la 5 iulie.
Printre altele, curtea a acordat 1.000 de euro daune primăriei Sorgues (sud), oraşul de 18.000 de locuitori unde copilul mergea la şcoală, şi 1.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.
Primarul din Sorgues, Thierry Lagneau (UMP, dreapta) a calificat acest caz drept “grav şi important”.
În schimb, apărarea celor doi a calificat decizia “uimitoare” şi a precizat că ia în considerare un apel la curtea de casaţie pentru a avea “aprecierea curţii supreme”. De Ana Borlescu – Mediafax
tshirt-jihad-avignons

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu