Danone refuza


Danone refuza sa indeparteze gandacii zdrobiti din iaurturile vandute… Pofta buna! Luni, 5 Aug 2013

Centrul pentru Stiinta Interesului Public (CSPI – The Center for Science in the Public Interest), o organizatie din SUA care apara drepturile consumatorului, a cerut, printr-o petitie publica, companiei de lactate Danone sa nu-si mai coloreze iaurturile cu tot felul de coloranti obtinuti din gandaci zdrobiti (este vorba de colorantul denumit carmina). Conform Wikipediei, carminul este un pigment al unui colorant rosu-deschis obtinut din sarea de aluminiu a acidului carminic, care este produs de unele insecte la scara larga, cum ar fi cosenila rosie si cosenila poloneza.

CSPI considera ca unii oameni sunt alergici la carmin si ca multi dintre ei nu sunt constienti de faptul ca ei consuma gandaci zdrobiti in iaurturile Danone. Michael Jacobson, director executiv CSPI, care promoveaza petitia on-line, spune ca “n-am nimic impotriva oamenilor care mananca insecte, dar atunci cand cumpar iaurt de capsune, ma astept sa gasesc acolo iaurt si capsune, nu praf rosu facut din gandaci. Tinand cont de faptul ca unii oameni au reactii alergice la acest carmin, si ca, in locul sau se pot folosi coloranti obtinuti din tot felul de plante, de ce Danone nu le foloseste pe acestea din urma?”
Totusi, Danone spune ca n-are de gand sa se opreasca in folosirea carminului, spunand ca acesta este sigur, natural, este folosit pe scara larga si este etichetat clar pe ambalaj: “Carminul apare pe eticheta, asa ca, daca vor sa-l evite, pot s-o faca. Nu avem niciun plan pentru a face vreo schimbare, pentru ca nu exista ingrijorari privind siguranta alimentara”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Asa ca…daca sunteti consumatori de iaurt Danone, pofta buna! Cu gandaci zdrobiti!
lovendal.net/Sha

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu