Nationalistii italieni

Nationalistii ITALIENI ii prefera pe sovinii UNGURI in detrimentul ROMANILOR

autor: FrontPress 16.09.2013

0Deşi naţionaliştii de la Noua Dreaptă întreţin oficial de mai mulţi ani legături de prietenie cu Forţa Nouă din Italia, un partid tradiţionalist catolic extraparlamentar, românii nu au fost invitaţi la conferinţa pan-europeană din comuna Cantu din Provincia Como, de la sfârşitul acestei săptămâni, la care au participat mai multe delegaţii din diverse state europene. Se pare că italienii au preferat să-i aibă ca parteneri de dialog în locul românilor pe reprezentanţii unor grupări şovine şi iredentiste din Croaţia şi Ungaria.
La Festivalul Boreal, eveniment cu participare internaţională, au fost invitaţi politicieni, lideri şi chiar europarlamentari din partea Forţei Noi (Italia), Partidului Naţional Britanic,  Mişcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitatePartidului Pur al Drepturilor CroaţilorRenaşterii FrancezeTineretului Polonez,Mişcării Naţionale (Polonia), Partidului Libertate (Ucraina), Democraţiei Naţionale (Spania), Tineretului Nordic (Suedia) şi Partidului Suedezilor.
Deasemenea a fost organizată şi o conferinţă de presă comună la sfârşitul lucrărilor, la care au asistat circa 300 de persoane, prin care au fost condamnate fenomene precum lobby-ul homosexual sau imigraţia masivă, nefiind uitată nici actuala organizare a Uniunii Europene. La fel, a fost exprimată şi solidaritatea mişcărilor identitare europene cu regimul naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al Assad din Siria.
Deşi organizatorii italieni au contacte cu naţionaliştii români de ani de zile, aceştia din urmă nu au fost invitaţi să participe la eveniment, fiind preferaţi şovinii unguri de la HVIM. În sânul partidului Forţa Nouă din Italia există practic o divergenţă de opinii în legătură cu orientarea externă: practic unele filiale ale FN (mai ales din nord) au legături cu revizioniştii maghiari în timp ce altele (mai ales din sud) întreţin relaţii strânse de colaborare cu Noua Dreaptă, în Peninsulă existând o filială activă a naţionaliştilor români.
În ultimii ani, ofensiva diplomatică a radicalilor maghiari de la HVIM, dar şi de la partidul parlamentar Jobbik, s-a soldat cu câştigarea simpatiei majorităţii partidelor şi organizaţiilor naţionaliste europene.
Pe de altă parte, conform adresei de internet a Noii Drepte, organizaţia mai întreţine legături oficiale doar cuZorii Aurii din Grecia şi Partidul Naţional-Democrat German. Pe site mai apare şi contactul italienilor de la Forţa Nouă, dar aşa cum indică o serie de acţiuni recente, aceştia încep să încline înspre o nouă alianţă cu revizioniştii maghiari din ţara vecină. Aceeaşi tendinţă se poate observa şi în rândul naţionaliştilor germani. Neoficial, Noua Dreaptă mai are legături şi cu organizaţii similare din Serbia şi Slovacia. Surs: FrontPress.ro
10123456789

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu