Aurul nostru

Nicolae Furdui-Iancu despre Rosia Montana: Sa exploatam NOI aurul nostru. NU strainii!

autor: FrontPress 30.09.2013

furduiNicolae Furdui-Iancu, unul din cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară şi de cântece patriotice din România, a vorbit despre protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană, afirmând că este în favoarea exploatării bogăţiilor naturale de către statul român şi nu de către companii transnaţionale. 
Răspunzând unor întrebări din partea ziarului Gândul, Furdui-Iancu se arată mâhnit că nu doar zăcâmântul din munţi, ci şi pădurile, „un aur al munţilor”, se risipesc în vreme ce Guvernul nu are timp, nu ştie sau nu vrea să facă nimic pentru a le salva: “Dar aurul nu-i singurul lucru de preţ din Munţii Apuseni. Defrişările masive din ultimii ani păgubesc ţinutul. Se discută despre aurul de la Roşia Montană, dar despre pădurile care se taie de ce nu se discută? Acela nu este tot un aur al munţilor, care dispare încet încet? Şi nu spune nimeni nimic. Aş vrea ca cei din Piaţa Universităţii să se gândească şi la alte avuţii naţionale care se risipesc. Nu numai la aur”.
Când vine vorba de proiectul de exploatare minieră, Nicolae Furdui-Iancu vorbeşte din perspectiva unui om care cunoaşte Ţara Moţilor, acesta fiind născut şi crescut în Poiana, sat din vecinătatea localităţii Roşia Montană. „Sunt conştient de faptul că avuţia naţională încape din nou pe mâini străine. Dacii au exploatat acest zăcământ, apoi romanii. Apoi au venit austriecii, au exploatat ei. Au venit ruşii, au exploatat ei. În perioada comunistă l-am exploatat şi noi puţin, dar acum, din nou, au venit străinii să exploateze aurul de la Roşia. Mă doare faptul că noi, românii, statul român, autorităţile nu sunt în stare să exploateze acest zăcământ. Să-l exploatăm noi, pentru noi şi pentru binele nostru”, consideră Furdui-Iancu, care este şi membru PNL. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu