Eliminarea banilor de hartie

2013

Israelul va fi prima ţară din lume care va elimina banii de hârtie! Un experiment periculos care va da posibilitatea controlului total asupra vieţilor noastre!

Care credeți că va fi primul stat care va elimina utilizarea “banilor-gheaţă” (cash) din lume? Dacă nu ştiţi, vă spun eu cine: Israelul. Şi aflăm asta dintr-o ştire de pe site-ul israelnationalnews.com publicată acum 2 săptămâni:

Guvernul israelian a autorizat creearea unei comisii care va examina modalităţile de eliminare a banilor lichizi din economia israeliană, pentru a preveni astfel cetăţenii în a mai face evaziune fiscală. Comisia va fi condusă de Harel Locker, directorul Biroului prim-ministrului acestei ţări şi din ea va face parte şeful Poliţiei israeliene, şeful Finanţelor, preşedintele Autorităţii privind spălarea banilor, directorul Băncii Israeliene, oficiali ai Procuratorii şi alţii.

Conform acestora, banii de hârtie sunt răi, întrucât permite indivizilor să evite plata taxelor şi impozitelor, dar şi pentru că favorizează spălarea de bani. Într-o economie fără cash, toate tranzacţiile electronice vor fi înregistrate şi va fi mult mai uşor în strângerea acestor taxe şi impozite.


P.S. Ei bine, această teorie e bună până la un anumit punct, pentru că, într-adevăr, s-a elimina criminalitatea financiară. Însă apare un pericol şi mai mare care i-ar viza pe cetăţenii cinstiţi, nu pe cei care se ocupă cu evaziunea fiscală. Acest lucru l-a arătat acum un an şi jumătate în cadrul acestui articol: Care este adevăratul pericol al eliminării totale a banilor de hârtie din societate? Vom fi total controlaţi! Iar atunci spuneam că “trecerea la o societate fără bani de hârtie, ar ridica o mare problemă: ar exista un “ochi central” care ne-ar supraveghea toate activităţile…am fi urmăriţi ce am cumpăra în orice moment: fie că luăm o cameră la hotel, că achiziţionăm un Pepsi sau un prezervativ. Am spune “pa” vieţii private! În plus, se ştie că multe bănci pot fi sparte de diverşi hackeri: cine ne garantează că într-o zi nu ne putem trezi cu identitatea furată şi cu banii furaţi!? Iar cei care ne controlează acest uriaş sistem de bani electronici vor putea face ce vrea cu noi şi cu vieţile noastre”.

În plus faţă de ce spuneam atunci, vă invit să vă gândiţi la următorul scenariu. Să spunem că există un activist ecologist care a descoperit că o mare corporaţie, sprijinită de guvern, va demara un proiect foarte poluant, ascuns publicului. Activistul ar vrea să dea în vileag întreaga afacere, dar va fi şantajat: “Dacă faci public raportul, toţi banii virtuali pe care îi deţii, îţi vor fi luaţi, iar tu vei muri de foame, pentru că nu vei mai putea cumpăra nimic!” Şi asta pentru că vor exista câţiva oameni foarte puternici care vor deţine evidenţa tuturor banilor electronici şi a tuturor tranzacţiilor financiare! pur şi simplu vom fi la cheremul acestora. Dacă-i supărăm cu ceva, vom fi distruşi.
lovendal.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu